MODNI ZAKLJUČEK LETA V STILU: VOOM FASHION SHOW 15

V četrtek je Paviljon Gospodarskega razstavišča zavzelo modno dogajanje dolgo pričakovane modne revije VOOM Fashion Show 15. Na dolgi krožni modni pisti je svoja oblačila z dvajsetimi modeli modne agencije VOOM Model Management predstavilo več kot deset modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Dogodek so obiskali številni znani obrazi, modni navdušenci, potencialni kupci in fotografi.

Modni dogodek VOOM Fashion Show 15 smo pričeli  z modno instalacijo umetnice Maje Halilović iz Bosne in Hercegovine, ki je na dvignjenem, belem, elegantnem odru predstavila novo kolekcijo ženskih metuljčkov, kjer je vsak od njih predstavljal lastnost sodobne in močne ženske.

_VJT1567

Težko pričakovane modne izhode na krožni in dolgi modni pisti je po napovedi voditeljice dogodka, sicer igralke Sare Horžen, otvorila blagovna znamka MARTISE in predstavila aktualne kose kolekcije za jesen in zimo 2015/16, ki predstavljajo žensko z močno željo po napredku, ki postaja najboljša verzija same sebe, hkrati pa zna uživati v danem trenutku, v sedanjosti. Oblikovalki Urško in Martino Marolt so pri oblikovanju navdihnile ambiciozne, drzne in uspešne ženske ter trenutki v življenju, ko smo resnično prisotni.

Kot druga se je občinstvu predstavila mlada oblikovalka Lara Bernot s kolekcijo r e f l e c t i o n s // unisex collection, ki predstavlja uniseks avantgardna oblačila. »Pokazali smo, da človek naredi oblačilo. Dejstvo je, da dajejo oblačila neko dodano vrednost in vizualno estetiko uporabniku, vendar je najpomembnejša energija in zgodba, katero kaže in sporoča oseba, ki to oblačilo nosi. Torej, dokazali smo, da ženska v identičnem kosu kot moški izgleda ženstveno, medtem ko pri moškem pride do izraza njegova možatost, « je o svoji novi kolekciji povedala Lara Bernot.

VOOM-FS-by-Varja-for-VOOM-1

Poulični stil je modni reviji prva dodala modna oblikovalka Irina Milijić z lastno blagovno znamko NEON Rabbit. Njene futuristične kroje in barve je predstavila v kolekciji Geometrica, ki je nastala na osnovi vprašanj o naši človeški naravi in naši vpetosti v vsakdanje okolje. “Je v nas ostalo še kaj instinkta, nagona ali so nas mesta zatrla s svojimi težnjami po novostih, po večjih in boljših stvareh? Ali lahko združimo nekaj elementarnega z nečim novim? Ali lahko, kot bitje, živimo prvinsko in moderno?” Se je pri ustvarjanju kosov spraševala oblikovalka.

Občudovali smo tudi zadnjo kolekcijo Vladi Kralj in njene blagovne znamke Ymocion za jesen in zimo 2015. ‘Roses&Red’ sledi tipičnemu Ymoción Design slogu, opeva glamur in ženstvenost. Že ustaljene kroje dopolnjujejo novi potiski in bogate, pompozne ogrlice. Uporniško, a hkrati romantično kolekcijo ‘Roses&Red’ navdihuje močna, a še vedno ženstvena ženska. Vsak kos je definiran s trendi in svežimi pristopi v oblikovanju blaga in ostalih materialov.

_VJT1779 _VJT1297

Drugi sklop modnih revij je pričelo združenje oblikovalcev, ki delujejo in svoje izdelke prodajajo v stari Ljubljani v trgovini ZOOFA. Oblačila oblikovalk in modnih znamk: Zelolepo, JSP, FirmabySanja, Renate Bedene, Principa, Vesne Štih, PATRICIE PIE, Marte Vodeb, NI, Stanka Blatnik fashion, Nelizabete, Simone Kogovšek, JPK in tinapavlin je v nosljive in ženstvene stylinge združila Jelena Proković.

Pod znamko PIER NOIR deluje mlad slovenski oblikovalec Erik Pižent, ki se je na modni reviji predstavil s petimi izhodi svojih unikatnih oblačil.  Nova kolekcija je avantgardna in nosljiva in predstavlja njegovo osebnost in del njegovega življenja. Pravi, da so takšne prav vse njegove kolekcije.

Iz sosednje Hrvaške nas je obiskala blagovna znamka Life is a Picnic, pod katero oblikujeta ekscentrični modni oblikovalki Ines Zrnc Gregorina in Martina Sporiš. V Kolekciji Hehe Ha sta se poigravali s kombinacijo zemeljskih barv in črnine in jima dodajali priljubljeni karo vzorec. Oblačila, ki se lahko kombinirajo, izbirajo tako ženske kot tudi moški, ki si upajo.

_VJT1944DSC_9923

Končno pa je luč sveta ugledala tudi prva kolekcija znamke VOOM z imenom ‘Scorpio(n) Soul’, ki išče inspiracijo v kompleksni duši škorpijona. Odkriva njegovo čistost, inteligenco, neuničljivost in se hkrati bori s temačnimi silami njegove narave. V ospredje postavlja željo po nasprotovanju in drugačnosti. Kolekcija temelji na nosljivih športnih, modnih kosih za ženske in moške, ki jih odlikuje unikaten dizajn, umetniški potiski ter ostali kvalitetni in aktualni izdelki poulične mode. Kolekcijo je zasnoval idejni vodja Simon Cirkulan ter vanjo vključil svoje umetniške fotografije mnogočlenarjev, kot so škorpijoni, ptičji pajki, orjaški ščurki in železne kačice in iz njih v sodelovanju z grafično oblikovalko Matejo Delač oblikoval unikatne potiske, k sodelovanju pri celotni kolekciji pa povabil številne oblikovalce oblačil in modnih dodatkov, Špelo Nebec, ki je kolekciji dodala linijo rut, torb in nahrbtnikov, Vasjo Lasiča z njegovimi unikatnimi unisex kosi oblačil, med katerimi najdemo predvsem modne hlače v črni, beli z različno teksturo blaga, NK knitwear z ročno pletenimi kapicami, znamko NeonRabbit, ki poulično modo nadgradi z avantgardo, športo spodnje perilo MILAKRASNAFJ-produkte lesenih očal, ki poskrbijo za zaščiten in moden pogled v svet, BOOpacks strokovnjaki pa so dodali piko na i z nepogrešljivimi nahrbtniki in torbami. Kolekcija bo kmalu na voljo v VOOM spletni trgovini.

_VJT2040DSC_9814 VOOM-FS-by-Varja-for-VOOM

Modno revijo so poleg fotografov, številnih modnih navdušencev obiskali še znani obrazi, med njimi igralki Nataša Tič Ralijan in Zvezdana Mlakar, pevki Alya in Regina, odgovorna urednica portala Fashion.si, Irena Lušičić in drugi.

_VJT2191 _VJT2133 _VJT2070DSC_9910VOOM-FS15-podporniki

Fotografije: Aleš Romaniuk, Varja Jovanovič, Vesna Danilovič

admin