MOJA PRIJETNA SPALNICA

V povprečju ljudje prespimo kar tretjino dneva, zato sta oprema in dekoriranje spalnega prostora velikega pomena. Ne samo udobje spalnega pohištva, kjer spočijemo telo in duha, pač za videz ter prijetnost, na kateri se najprej spočijejo tudi naše oči, so skupek dejavnikov, ki jih moramo upoštevati za udobno, toplo in prijetno bivanje v hladnih decembrskih dneh. Predstavljamo vam 12 prijetnih spalnic in kotičkov za počitek.

Toplino in domačnost najpogosteje pripisujemo naravnim materialom, kot je na primer les. Ne samo, da je postal zelo moderna surovina pri gradnji domov, je tudi zelo funkcionalen ter navsezadnje ekološki material in odličen obnovljivi vir. Poleg ustrezne vzmestnice postelji dodamo še mehko in udobno posteljnino, debele odeje in okrasne blazine.

moja-spalnica moja-spalnica-1

Svetloba v prostoru vzbudi romantično vzdušje, še posebno takrat, ko se odločimo za umestitev več manjših svetil v ambient. V prazničnem času svoj prostor obogatimo tudi z drobnimi lučkami. Ne smemo pozabiti na svečke vseh barv, velikosti in oblik. Skoraj vsak prebivalec tega planeta pa sanja o kaminu. Kamin je središčna točka bivalnega prostora, ki vabi, sprošča in vzbuja občutek topline in domačnosti.

moja-spalnica-2 moja-spalnica-4moja-spalnica-7

Kamin se odlično poda v ambiente moderne arhitekture. Minimalistične oblike in ravne linije še vedno ohranjajo ogenj s plameni, ki grejejo in pomirjajo.

moja-spalnica-10moja-spalnica-9

Nadvse udobno delujejo tudi visoke postelje z debelimi vzmetnicami. Postelje prekrijemo z odejami, dodamo okrasne blazine. Ne smemo pozabiti na rdečo nit dekoriranja, izbiro sloga in na podlagi tega tudi barv. Izvirni pa smo lahko tudi pri izbiri oblike postelje. Ste že kdaj zaspali na okrogli postelji s pogledom na zasneženo pokrajino?

moja-spalnica-5moja-spalnica-3 moja-spalnica-6moja-spalnica-8

Prostor za počitek pa ni le spalnica, pač pa tudi kotiček v pisarni, kuhinji, dnevni ali delavni sobi. Med delom se tam lahko sprostimo z najljubšim napitkom, sadjem ali izvajanjem joge. Estetski vidik takšnega kotička je edinstven in prijeten za oči. V prostorih za spanje in počitek ne pozabite na majhne dodatke, kot je dekoracija, pe posebno unikatni izdelki domače obrti, družinske fotografije in umetniške slike ter najljubše knjige, izogibajte se elektronskim aparatom, ki v takšen prostor ne sodijo.

moja-spalnica-11

Fotografije: Pinterest

admin