NAJPREJ ŠTUDIJ, POTEM MODA – AMI K.

Ami K., model Vampire infnity III, je umetnica razpeta med Novo Gorico in Ljubljano, za katero skrbita agenciji Amer Kadič ModelManegment ter IFM. Njeno življenje zapolnjujejo predvsem arhitektura, scenografija, gledališče, fotografija ter film. Ami rada veliko potuje, večinoma študijsko. “Všeč mi je stik z drugimi kulturami, lokalnimi prebivalci, tujimi jeziki in predvsem lokalno kulinariko.”

Zakaj si se prijavila na izbor Vampire infinity ter kako bi opisala to izkušnjo? 

Že lansko leto sem sodelovala pri projektu Paris la nuit in se zaradi pretekle pozitivne izkušnje udeležila še izbora Vampire infinity III. Fotografiranje in modna revija VI3, mi bosta vsekakor ostali v lepem spominu. Že samo “photoshoot”, še bolj pa revija, sta bila dokaj drugačna od mojih preteklih izkušenj. Vse je bilo bolj teatralno, kar je vsekakor zanimivo in zabavno. Z vsakim fotografom je delati drugače, saj ima vsak nek drugačen pristop, nekateri imajo že zelo dodelano idejo, kako boš postavljen, pri drugih je bolj odvisno od trenutka. Bi pa pohvalila ekipo in splošno prijetno vzdušje na snemanju in modnem dogodku.Do mene so prišle pozitivne kritike, kar se tiče revije in fotografiranja. Večino so zelo zanimale barvne leče, nekateri me niso niti prepoznali.

Modni svet me je vedno mikal, vendar sem se odločila življenje posvetiti študiju. Ker pa moj zahteva veliko časa in sprotnega dela in je želja, da stvari opravim kvalitetno in korektno, nisem imela veliko prostega časa. V zadnjem času  – dobrem letu, pa imam časa več zaradi zaključka izpitov, tako da se tudi več ukvarjam z modo.

Imaš morda že kakšne izkušnje v karieri modela? Katere so to?

Ves modni proces, če ga lahko tako poimenujem, je meni osebno zelo zanimiv. Od tega kako vsak fotograf vidi kader na svoj način, modele, sama transformacija osebe. Pristop oblikovalcev do tkanine, oblike … Verjetno zato, ker me je estetika vedno zanimala in je sorodna mojemu študiju. Pa da ne pozabim na hojo po pisti s svojim “VOOM” efektom (smeh). Nekaj izkušenj imam od prej, že iz srednje šole z  Vladimiro Kralj za Ymocion,  z različnimi frizerji in hair showi, občasne modne revije ter fotografiranja. Sodelovala sem recimo s Subrino, MUD-om, posnela videospot, oglas, nekaj malega delala za oblikovalce Koda 386, Tino Gorjanc, Marito Narobe, Natjo Mohorko, Nioko, Kristino Lovko …

Fotografije: Antonio Per, Tanja Zrinski

S. C.

admin