NATAŠA CAGALJ, SLOVENKA NA ČELU MODNE HIŠE PORTS 1961

Priznana modna hiša PORTS 1916 je na današnji dan razglasila novo kreativno direktorico. Na pozicijo prejšnje direktorice se je tako povzpela priznana slovenska modna oblikovalka, ki živi in ustvarja v Evropi, predvsem Londonu in Parizu, ter sedaj tudi v Ameriki, Nataša Cagalj. Njen izjemni talent je tako zamenjal dosedanjo kreativno direktorico Fiono Cibani, ki je za kreativno direktivo ženske linije oblačil skrbela štiri leta.

“Nataša je izjemno talentirana oseba, individualna in kreativna sila, njena vizija pa se popolnoma sklada z linijo naše blagovne znamke za ženske. Izjemno sem zadovoljna, da imamo na tej poziciji ravno Natašo, tako vem, da je nastopil čas za novo poglavje v evoluciji znamke Ports 1961. To je dolgoročna odločitev.” Je za revijo Vogue povedala Fiona Cabani, ki bo sedaj prevzela mesto predsednika v podjetju Ports NY Inc.

NatašaCagalj

Nataša Cagalj je po diplomi na šoli umetnosti in oblikovanja Central saint Martins sodelovala že z modno hišo Cerruti v Parizu, se pridružila kreativni ekipi in bila desna roka oblikovalca Alberja Elbaza v modni hiši Lanvin, od leta 2005 in vse do leta 2012 pa je bila vodilna v dizajnu pri Stelli McCartney.

Na uspehe Slovencev po svetu smo izjemno ponosni, še posebno v svetu mode in oblikovanja, kjer je konkurenca izjemno močna. Nataša pa je ponovno dokazala, da je naša majhnost nična v primerjavi s trdim delom in izjemnim talentom.

Ports 1961: kolekcija za pomlad in poletje 2015

port1961-voom port1961-voom-men

admin