NAVDIH SKANDINAVIJE

Brezčasen slog arhitekturnih linij in notranje opreme dopolnjujejo leseni dodatki ter čista belina in ustvarjajo večen, trenutno zelo trendi skandinavski slog v kulturi bivanja. Še posebno pozimi se omenjeni stil zlije z okolico in duhom časa.  Če si želite svoj dom opremiti minimalistično a še vedno udobno in toplo, potem vam je skandinavski okus pisan na kožo. In na katere linije, materiale, barve in kose pohištva ne smete pozabiti?

Skandinavski slog narekujejo bele stene v kombinaciji z modernim pohištvom matematičnih linij. Vso strogost razbijajo naravni materiali, predvsem svetel les, ki prostoru doda toplino. Še posebno popularni so leseni in vidni špirovci na stropu bivalnega prostora, določeni kosi pohištva, ki razkrivajo pravo barvo lesa ali funkcionalen kup drv, ki poleg uporabne vrednosti dodaja še izjemno dekorativno raven. Med dekorjem so priljubljene še stare preproge, rogovja jelenov ter kože domačih živali.

skandinavsko-voom-dnevna-soba-1

Izbira barv je skromna. Poleg barve lesa se čisti belini prilegajo še odtenki sive in naravni, zemeljski toni. Ves koncept pa temelji na kontrastih med modernim, industrijskim slogom in divjo, neukročeno naravo. Tudi z izbiro vzorcev ne pretiravamo, vsekakor pa udobnost nadgradimo z dodatkom mehkih blazin in kupom odej v harmoničnih barvah. Če torej kombiniramo različne barve, se osredotočimo na nežne in harmonične odtenke, ki jih brez težav kombiniramo z belo, črno ter naravno barvo lesa.

skandinavsko-voom-dnevna-sobaskandinavsko-voom-3

Tudi omare in garderobne sobe naj sledijo celotnemu stilu doma. Obešalniki za oblačila so lahko kovinski, leseni ali obarvani v belo ali sivo. Pohištvo in garderobne omarice ostajajo minimalistične.

skandinavsko-voom-6skandinavsko-voom-11

Pri izbiri pohištva nam zagotovo pogled ujamejo tipični leseni stoli na štirih nogah v barvi lesa, njihova alternativa so kovinski stoli, njihovo nasprotje pa predstavlja masivna lesena miza. Nepogrešljive so kovinske namizne svetilke ter valjaste stropne svetilke.  Belino stene razbijejo slike ali fotografije, nameščene v okvirje v različnih barvah (beča, črna, siva, odtenki rjave) in velikostih, ki jih obesimo v skupine.

skandinavsko-voom-jedilnica skandinavsko-voom-pisarna

VOOMshop-banner-new

admin