NAVDIHNJEN Z GLAMURJEM 80ih – DYNASTY

“Navdih za kolekcijo sem črpal iz glamurja sredine 80ih, ter jo poimenoval Dynasty by Aleš Černi. Obožujem glamur, ker ga v večini navadni smrtniki nismo deležni. Mislim, da imam dar in priložnost prenesti to mogočno besedo glamur na svoje izdelke.” Tako se je Aleš Černi, mlad modni oblikovalec iz Prekmurja, lotil nastajanja svoje nove kolekcije, ter ji na modni reviji Vampire infiniry III – Monster edition dodal pridih vampirskega glamurja.

 

Kaj je pri oblikovanju oblačil pomembno za nastanek dobrega oblačila?

Za izdelke sem uporabil kvalitetnejše tkanine, kar mi je v osnovi zelo pomembno. Nič mi ne predstavlja večjega zadovoljstva kot to, da je izdelek kvaliteten z strani tkanine in mojega dela. Kolekcijo sem izdelal sam, od tkanine do končnega izdelka, do katerega ne pridem z lahkoto. Prav tako mi ni pomembno, če včasih več param kot šivam, pomembno mi je končno zadovoljstvo.

Projekt Vampire infinity III mi je ponudil priložnost, za katero sem zelo vesel. Do sedaj sem se predstavil le v mojem okolju, tokrat pa sem imel priložnost tudi v prestolnici. Če nimaš nikogar za sabo, je težko prodreti na nov tuji trg.

“Predstavitev na VI 3 mi je prinesla nova spoznastva, predstavitev mojega dela tudi širom Slovenije, izkušnje delati revijo, kjer sodeluje več kreatorjev … Na takem projektu vidiš eno malo tekmovanje samega sebe z ostalimi.”

Fotografije: modna zgodba – Tanja Zrinski, modna revija – Antonio Per

S.C.

admin