OD ILUSTRACIJE DO OBLAČILA

Neven Mihić, mlad modni oblikovalec iz Zagreba, se bo v četrtek, 27. junija, predstavil tudi slovenskemu občinstvu z novo kolekcijo. “Za kolekcijo so me navdihnili legendarni filmi Jamesa Bonda, njegova dekleta ter kabare.” Pri izdelavi se je tako poigraval z različnimi materiali in ustvaril sodobno, glamurozno žensko.

Po končanem izobraževanju na šoli za oblikovanje tekstila, smer dizajn in aplikativne umetnosti, je mlad hrvaški modni oblikovalec Neven Mihić svoje znanje nadgradil na fakulteti za Tekstilsko tehnologijo v Zagrebu in diplomiral v kostumografiji, v kateri je veliko tudi delal. Med njegova dela med drugim spada tudi kostumografija v operi La Traviata. S svojim študijem po diplomi pa še ni zaključil.

Neven

Njegova strast so tudi ilustracije, predvsem modne, ki mu postavljajo temelje za njegovo nadaljnje delo modnega oblikovalca. V preteklosti je tako naredil tudi lastno razstavo, kjer je predstavil vse modne in kostumografske ilustracije njegovih številnih projektov.

 

NevenMihić-ilustration

Neven se bo v prihodnjem tednu predstavil tudi slovenskemu občinstvu. Na veliki modni reviji Nove Avenije v Mariboru, MISSION : FASHION AVENUE, se bo predstavil s kolekcijo v stilu legendarnih filmskih akcijskih klasikah Jamesa Bonda, njegovih žensk in kabareta.

Siluetes collection

FABRICS SAMPLESSketches

 

admin