ODSOTNOST SVETLOBE, NEDOTAKLJIVA LEPOTA, TRENUTEK

Tina Gorjanc obožuje konceptualen in futurističen dizajn. Na modni reviji Vampire infinity III – Monster edition je predstavila oblačila visoke mode, inspiracijo pa iskala v odsotnosti svetlobe, nedotakljivi lepoti ter trenutku, ki predstavljajo prav tematiko modne revije. Tina je na modni reviji z veseljem sodelovala, saj pravi, da izredno rada sodeluje pri projektih, ki zahtevajo predstavitev avantgardnih kosov, kjer se lahko na oblačilih izražaš neposredno.

 

Kaj te je navdihnilo za oblikovanje vampirske kolekcije?

Pri oblikovanju, tako kot tudi pri katerikoli vrsti umetniškega izražanja, sta me od nekdaj najbolj navdihovali dve stvari: odkrivanje in eksperimentiranje z materiali, ki omogočajo grajenje novih silhuet, ter želja po podiranju teorij, ki zagovarjajo, da določenih stvari ne moremo udejanjiti.

Kot vsaka revija, razstava ali “performance” predstavljajo takšni dogodki zame dragoceno izkušnjo. Dobila sem ponovno možnost predstaviti svoja dela širši množici, kar je po mojem mnenju izredno velikega pomena.

Kot pri vsaki realizaciji projektov, je tudi pri oblikovanju oblačil in kolekcije pomembna podpora. “Poleg najbližjih, ki mi stojijo ob strani pri katerikoli odločitvi in zadanih projektih, nosita veliko zaslugo pri realizaciji določenih modelov tudi cvetličar Marjan Planinšek in čevljar Samir Šaković.”

Fotografije: Aleš Romaniuk, Antonio Per

S. C.

admin