PARIS LA NUIT SE VRAČA

Po štirih letih se na slovenska tla vrača mednarodni modni projekt ‘Paris la Nuit’, ki se bo tokrat sredi junija odvil kar v dveh večjih slovenskih mestih: v Celju, 16. junija ter v Ljubljani, 17. junija 2016. Velik del modnega vrveža bo zaznamovala velika modna revija treh blagovnih znamk; iz Slovenije prihajata znamki Antoninias in Neon Rabbit, iz sosednje Hrvaške pa izjemna oblikovalka Ana Maria Ricov.

Paris la Nuit je projekt s svežim pristopom na področju prikazovanja oblačil in modnih dodatkov. V svojem konceptu podpira slovenske uveljavljene in mlade oblikovalce ter mednarodno sodelovanje s tujimi modnimi oblikovalci, poskrbi za umetniški in kulturni pečat z močnim sporočilom družbi.

16. junija se bo v Celju, natančneje na ploščadi lapidarija Osrednje knjižnice Celje, zgodila velika modna revija z naslovom Paris la Nuit. Obiskovalci bodo občudovali izjemne modne kreacije treh unikatnih blagovnih znamk: Antoninias (Slo), Ane Marie Ricov (Cro) in Neon Rabbit (Slo). Vsaka bo modno revijo odela v svoj slog in barve ter nas popeljala v zasanjan svet pariških modnih večerov. Po modni reviji bo čas rezerviran še za VOOM Fashion Market, pogovor z oblikovalci in prijetno druženje. Že naslednji dan se modno dogajanje seli v Ljubljano, natančneje v hostel Tresor na Čopovi ulici s pestrim kulturnim, modno-umetniškim programom vse od 17. do 22. ure. Poleg modne revije si bodo obiskovalci ogledali fotografsko razstavo,Tanie Mendillo z naslovom ‘No Tears For Queers‘, modno inštalacijo kreativne ekipe Evil Hair z znamkama Bounded by Ceca in Larabernot, video prezentacijo kolekcije moških oblačil za jesen in zimo 2016 madžarske modne znamke ZSIGMOND DORA menswear, prezentacije ličenja in urejanja pričesk by Dalia Make-Up & Hair Galerie, se izobraževali na modnem predavanju ‘Who Made Your Clothes’  in uživali ob zvokih dobre glasbe.

Oblikovalci modne revije

Antoninias Elina Smogavc je mlada slovenska oblikovalka iz Gorenja nad Zrečami, ki oblikuje lastno blagovno znamko Antoninias. Svoje znanje v oblikovanju tekstilij je pridobivala na Fakulteti za dizajn v Ljubljani. Ljubitelji mode jo poznajo po svojem eksperimentiranju z materiali, vzorci in teksturami, ki jih uspešno kombinira v harmonične kreacije. Njeno delo je bilo že večkrat opaženo in nagrajeno  v okviru študijskega  kot tudi samostojnega dela. Oblikovalka svoje kreacije gradi na podlagi observacije sveta, narave kot tudi njenih notranjih misli in občutkov. Veliko pozornosti namenja ženski in ženskemu telesu. Njene kreacije nosijo zgodbo o močni, kontrastni ženski, ki si upa biti drugačna in izstopati iz povprečja. Kreacije kolekcije, ki jo bo Antnoninias predstavila na modni reviji Paris la Nuit, držijo skupek moči, drugačnosti, unikatnosti z močno esenco ženske moči in energije.

Antonina-Denise-01C

Druga oblikovalka k nam prihaja iz sosednje Hrvaške. To je Ana Maria Ricov, ki prav tako ustvarja oblačila pod lastno blagovno znamko AMR in z vizijo ustvarjanja sledi načelom urbane estetike in ideji nosljivosti. Njena oblačila so namenjena modernim ženskam, ki k modi pristopajo svobodneje. Kolekcija za pomlad in poletje 2016 je navdih našla v daljni Japonski. Elementi konstrukcije so preneseni v izjemne kroje, prav tako struktura, ki riše cvetove češenj, ki so z obliko simplicirani in aplicirani na tkanino. Tudi barvni izbor naznanja pridih Japonske. Brave, ki zaznamujejo kolekcijo so tako postale rožnate barve, barve lososa in slonovine , ki se spretno spajajo s skrivnostno črno. Kolekciji osebnosti pripisuje slojevita oblika, skozi katero se prepletajo mehke in transparentne tkanine v kombinaciji z gostimi in šumečimi tkaninami. Prisotni so kontrasti in zavoji, ki skrbijo za dinamiko.

anamariaricov

V neonske barve bo modno revijo odela slovenska znamka oblačil Neon Rabbit. Neon Rabbit uteleša urbani življenjski slog, kjer so meje med delom, zabavo in prostim časom zabrisane. Kot večna raziskovalka mest in naših življenj znotraj, je tudi svojo blagovno znamko Neon Rabbit ustvarila predvsem urbano. Oblikovalka Irina Milijić skozi svoje kreacije projicira mlad, razigran in divji duh aktivnih ljudi. Kolekcija za pomlad in poletje 2016 z imenom SPECTRA izraža svobodo in lepoto, kot bi bila zasnovana in ustvarjena z vehemnim zamahom. Govori o svobodi, katero si upamo zagrabiti ob spoznanju, da se v svoji koži počutimo dobro in da ni potrebno prav vsakomur ugajati. Je mirnodušna in ne bega od enega do drugega zlatega zrna. Asketske narave pa vendar hudomušna in poletno igriva. Dolge silhuete črnih, brezrokavnih poletnih plaščev in do tal dolgih, prosojnih tunik ustvarjajo samozavesten in mističen izgled. Lahkotne, široke in velike bombažne srajce, kjer nastopa igra jukstapozicije različnih vorcev, vzbujajo pozornost. Raznolike asimetrične tunike, majhna presenečenja prosojnosti črnega šifona, ki zakriva in hkrati odkriva naše telo. Kolekcija je dramatična in nepretenciozna hkrati. Elementi izražajo nonšalanso, lovijo balans med seksapilom in udobjem, ter vsaki ženski omogočajo unikatno razsežnost.

Novosti o modni reviji Paris la Nuit spremljajte na VOOM Facebook profilu in uradnem dogodku projekta Paris la Nuit.

Image NEON RABBIT-SPECTRA

Organizator projekta: VOOM. Partnerji projekta: VOOM Model Management, Osrednja knjižnica celje, Hostel Tresor Ljubljana. Projekt podpira mestna občina Celje.

admin