PIKČASTO OD GLAVE DO PET

Poplava vzorcev je letos naplavila še pike. S pikami boste izstopali in nič ne boste zgrešile, če se v pikasta oblačila oblečete od glave do pet. Markantni vzorec so posvojile tako svetovne blagovne znamke, kot tudi domači modni oblikovalci.

Pike se letos pojavijo povsod, na oblačilih, čevljih in modnih dodatkih. Gre predvsem za simetrično razporeditev pik po blagu, njihova velikost pa je različna. Popularen je predvsem vzorec “polka pik”, ki ga je posvojila modna hiša Dolce & Gabbana v svetu, v Sloveniji pa se ga je na svoja oblačila, predvsem na ovratnike, robove rokavov in zaključke oblačil, dodala mlada modna oblikovalka Iva Katalenič.

D&G

Ko govorimo o vzorcih in potiskih pogosto velja pravilo “manj je več”. Pri pikah pa ne boste zgrešili, če jih kombinirate z enobarvnimi oblačili ali pa kar s pikastimi kosi oblačil. Seveda tudi tukaj ni priporočljivo pretiravati. Če se odločate za pikast styling od glave do pet, izberite enak vzorec pik ter največ dve barvi, ki se med seboj dopolnjujeta.

Ivan KataleničIva Katalenič

Karmen Koren je izbrala vzorec velikih črnih pik na rdeči podlagi. Pikapolonica? Zakaj pa ne. Za lahkoten spomladanski sprehod po mestu je jakna s pikami prava paša za oči.

Karmen Koren

Pikčasti kosi v trgovinah:

Zara in H&M

H&M – čevlji

Zara – srajci

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije slovenskih oblikovalcev: Antonio Per, Oblačila: Iva Katalenič, Karmen Koren, MUA: Dalia Divović, Modeli: Antonija D., Veronika G., Maja H. @VOOM event&model management

 

S. C.

admin