PODOBA MOŠKEGA MODELA 2012

Na modnih pistah smo lahko videli že marsikaj in marsikoga. Predvsem izbor modelov je za oblikovalce ključnega pomena, saj le ti radi izbirajo takšne, ki kar najbolje predstavijo njihova oblačila. Trendi modelov in njihov videz se spreminjajo, ampak tradicija še vedno ostaja.

Predstavljamo vam nekaj trendov izbiranja moških modelov, ki so osvojili modne piste s takšnim in drugačnim videzom. Moda namreč ne pozna meja in predvsem za opaženost oblačil skrbno izbira tudi videz “živih obešalnikov”. Nekateri prisegajo na klasično lepoto, zagorelo kožo in daljše lase, spet drugi se opirajo na šokantnost in bolan videz, tretji pa v modo vnašajo modele, ki po modnih pistah stopajo prvič.

Trend letošnjega leta so vsekakor bledi obrazi, suha, skoraj anoreksična postava tudi pri moških modelih, ter frizura. Zaželjeni so štrleči uhlji, pege ali rdeči lasje. Modeli so aktualni le sezono ali dve.

 

 

Nekatere modne hiše so ubrale popolnoma drugačen pristop. Namesto bolanega videza so izbrale avtentične moške ter fante, ki s svojim videzom predstavljajo svojo domovino. Dvojec D&G je tako prešel iz “klasičnih” izklesanih modelov z lepimi, skoraj popolnimi obrazi, na njihove Italijane s temnejšo poltjo in velikim nosom. Zato lahko opazimo tudi trend”model za en dan”, ki ga je modna hiša D&G spretno uporabila in izkoristila.

 

Še vedno pa v ospredju ostaja klasika, ki zasenči vse ostale. Klasika, ki modni industriji še vedno prinaša denar. Prav tako so moški modeli lahko tudi najbolje plačani modeli, ne glede na to, da mogoče ostajajo v senci žensk. Predstavljamo vam 5 najbolj perspektivnih in zaželjenih moških supermodelov na svetu. David James Gandy, Noah Mills, Marlon Teixeira, Sean O’Pry in Jon Kortajarena polnijo modne časopise, reklamne panoje ter obvladajo modno pisto največjih in prestižnih modnih hiš ter časopisov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon Cirkulan

admin