POGLED NA PISTO: NEW YORK FASHION WEEK No.1

V Velikem jabolku je teden mode na katerem oblikovalci in modne hiše predstavljajo svoje kolekcije za jesen in zimo 2013 že v ciljni ravnini. Poleg snežnega viharja je tokrat največ medijske pozornosti pripadlo znamki Prabal Gurung ter ljubljencu ameriškega občinstva Alexandru Wangu. Ob merjenju vmesnega časa pa so nas navdušile še nekatere druge kolekcije:

BCBG Max Azria

Prihajajoča sezona bo pri BCBG Max Azrii v znamenju slojenja, usnja in krzna. Tema kolekcije se sprehaja med značilnostmi Istanbula, ki jih najdemo v dolgih tunikah, etno printih in vezenju ter moderno umetnostjo. Vse skupaj je zapakirano v lično lahkotnost, katero tako radi pripisujemo Newyorčankam.

 

Diane von Furstenberg

Kraljica bogatih potiskov in zavitih oblek je tokratni kolekciji dodala kanček rock’n’roll glamurja. Poleg že omenjenih potiskov, ki kolekcijo popeljejo v divja 70-ta, so se njeni modeli po pisti Teatra sprehodili v zlatih hlačah in blazerjih, pisanih tunikah, živalskih vzorcih in plaščih z rokersko mantro. Kot pravi Diane, oblačila niso namenjena zabavam temveč je življenje ena sama zabava.

Jill Stuart

Pogled na pisto Jill Stuart nam razkrije zgodbo o aristokratski dami, ki je hkrati zelo zadržana in igriva. Črnino meša z rožastimi vzorci in viktorijanske silhuete z modernimi linijami, kjer prevladujejo enostavni rezi ter napihnjeni rokavi. Nasprotja, ki se privlačijo torej.

Nicholas K

Naslednjo jesen bodo slojili tudi pri Nicholas K-ju. Njegovi modeli so kot nekakšne ulične nimfe, ki spretno združujejo urbano in sofisticirano. Kombinacije kot so trenerka in svilen top, debele pletenine ter lahkotno krilo, »hoody« in nežno drapiranje ali vetrovka in eleganten plašč delujejo kontrastno in hkrati komplementarno.

Prabal Gurung

Gotovo ena izmed bolj opaznih in obrekovanih je kolekcija Prabal Gurung.  Oblikovalec  je za za svojo muzo vzel neustrašno vojakinjo – moderno Ivano Orleansko. Ta se skriva za oklepom strukturiranih oblačil v značilni olivno zeleni ter kraljevo modri. Uniformiranost občasno razbijejo svilene obleke, cvetlice in še vedno moden peplum kroj. Kolekcija poleg močnih kosov oblačil navduši tudi z dodatki in gladiator škornji, ki bodo gotovo pristali na seznamu želja vseh modnih navdušenk.

Rebecca Minkoff

Mlada oblikovalka zelo pametno kroji svoje kolekcije.  Ta vedno vsebuje kose, ki jih zlahka kombiniramo in nosimo iz sezone v sezono. Ključ je v preprostih oblikah ter barvah in vzorcih, ki se jih zlahka ne bomo naveličali. Tokrat je navdušila predvsem s plašči, pisanimi hlačami ter  basic kosi, kot so T-shirti.

Tommy Hilfiger

Casual in chic si še nikoli nista bila tako blizu kot v jesenski kolekciji Tommy Hilfiger. Ta je očarala predvsem s kombinacijami karo in pepita vzorca ter  interpretacijo moških oblačil, ki – kako ironično – še bolj poudarjajo ženstvenost.  Kolekcija se vrne nazaj v šolo, flirta z Woodyem Allenom, igra golf in poseda v eksluzivnem coutry klubu,  obožuje New York in po mafijsko koraka vzdolž ulice.

Victoria Beckham

Poznana predvsem po oblekah, ki združujejo seksapil z inteligenco, se je Victoria tokrat predala športnim vplivom ter inspiraciji moških oblačil. V svojem stilu še vedno ostaja minimalistična, tako v silhuetah kot uporabi barv, edini potrebni dodatek sta ozek pas ter kompaktna torbica. Ko boste jeseni iskali popoln plašč, se spomnite na Victorio.

Alexander Wang

Ameriški stil je pogosto zaznamovan kot športni casual, katerega prav gotovo zelo dobro upodablja tudi Alexander Wang. Naslednjo sezono predvsem z obilico krzna, usnja in moherja.  Silhueta je škatlasta in občasno spominja na delavska oblačila, občasno pa na ruske generale. Zanimiv element so krznene rokavice – topel zimski dodatek.

Katja Kozlevčar

Foto: Style.com

admin