POLETJE TILLMANNA LAUTERBACHA V BREZČASNOSTI

Aktualnemu in vedno bolj modnemu načina oblikovanja je zvest tudi modni oblikovalec Tillmann Lauterbach. Za vsako kolekcijo stoji posebna zgodba z globoko vsebino. Oblikovalec se poigrava z aktualnim načinom plastenja in z nasprotjem oprijetega ter ohlapnega. Običajni kroji mu ne dišijo, zato si robove ustvarja po svojem okusu in navdihu.

Poletna kolekcija temelji na svetlih barvah, le tu in tam jih prekinjata črna in temno modra. Že prej omenjeni robovi so neukročeni, saj rokavi kratkih majic segajo skoraj do komolca. Srajce so dolge in široke, njihovi klasični ovratniki pa strogo zapeti do zadnjega gumba. Poleti nam tako ne bo vroče v puloverjih s krakimi rokavi in velikimi luknjami, ali širokimi, ohlapnimi hlačami tankih tkanin, skozi katere bo pihljal urbani veter.

tillmann-lauterbach-1 Tillmann-Lauterbach-2 tillmann-lauterbach-3

Ko nastopi mrak in se ozračje shladi, se odenemo v dolge a tanke plašče temnih barv. Umetniški potiski v akvarel stilu kolekcijo popestrijo, tistemu ki jih nosi, pa pripisujejo svobodomiseln značaj. Brez velikih torb in nahrbtnikov ne gre. So modni in praktični, zato brez težav vanje spravimo skice in načrte.

tillmann-lauterbach-4 tillmann-lauterbach-5

Medtem ko bomo poleti nosili zgornje kose, je oblikovalec pred meseci predstavil že trende jeseni in zime 2014. Tudi jesensko-zimska kolekcija temelji na simetriji, v njej pa prevladujejo temnejši toni, še več plastovitih struktur ter prava paleta različnih materialov.

tillmann-lauterbach-fw-14

 

Fotografije: arhiv oblikovalca

Simon Cirkulan

admin