POMLAD IN POLETJE 2014 PO PARIŠKO

Po končanem tednu moške mode v Milanu se je modno dogajanje preselilo v Pariz in trajalo vse do minule nedelje. Tudi tega modnega srečanja nismo zamudili in pregledali trende moške mode modnih hiš za pomladno-poletno sezono 2014.

3.1 Phillip Lim

Svojo ekstravaganco je 3.1 Phillip Lim tokrat prezentiral s pretirano a nosljivo voluminoznostjo. Pomemben dodatek so resice iz blaga. Med vzorci pogosto opazimo karo vzorec, ki ga večkrat kombinira s črtami. Srajce, majice in puloverji so različnih krojev, prav tako so različni tudi njihovi ovratniki. Lahko bi rekli, da je kolekcija konglomerat športnega art stila, s pridihom šolske elegance.

3.1PhillipLim

 

Carven

 

Carven1 Carven

 

Issey Miyake

Issey Miyake tokrat poseže po športnem slogu, poudari s kapo in nahrbtnikom, ter nadgradi s srajco. Kolekcija zaradi vpadljivih barv težko ostane neopažena, kjer kljub umetniški svobodi velja matematična urejenost. Pisane barve še bolj pridejo do izraza ob črni podlagi.

 

IsseyMiyake

 

Junn J.

 

Junn J.

 

Kenzo

Kenzo se tokrat umiri s kombinacijo črne in bele, ki jo na trenutke prekinjajo rdeči potiski. Pri kolekciji so pomembni simboli kot so črke in številke, njigove linije pa zaokrožijo ravne črte ter vzporedne linije potiskov. Kroji so široki in strogi.

 

Kenzo

 

Raf Simons

Kolekcija je postavljena na nasprotjih: široko-ozko, črno-svetlo in pisano. Simetrični kroji, ki so lahko zelo ozki in telirani ali široki in ohlapni so razbiti z nesimetrijo barvanja. Pri srajcah, na primer, so levi ovratniki obarvani v drugačni barvi kot desni. Nesimetrično zapiranje vrhnjih kosov oblačil ter močni, vpadljivi simboli dajejo kolekciji svojevrsten pečat.

 

RafSimons

 

Rick Owens

 

RickOwens

 

Valentino

Urejeni Valentino se tudi tokrat poigrava s hladnimi, umirjenimi barvami, predvsem v temno modri, olivno zeleni in bež. Kolekcijo poudari bela in bordo rdeča. Simetrijo razbijajo našitki ter posamezni manjši kosi blaga, za odtenek drugačni od osnove oblačila. Oblikovalci kolekcije so tokrat vnesli še vojaški vzorec, ki skrbi za urejenost in hkrati sproščenost kolekcie.

 

Valentino

 

Wooyoungmi

Kot se spodobi za pomlad in poletje, je kolekcija Wooyoungmi sveža in lahkotna. Prav tako so tukaj v trendu umirjene barve, oblikovane v črte ter barvne pasove. Tu in tam se v kombinaciji črt pojavijo karo vzorci ali vzorci, ki spominjajo na liste. Tudi tukaj oblikovalec ne pozabi na prekinjanje simetrije, prav tako z barvanjem robov suknjičev.

 

Wooyoungmi

 

Lanvin

Lanvin

 

 

Fotografije: arhiv modnih hiš

Simon Cirkulan

 

admin