POMLADNI TRENDI ŽENSKIH PRIČESK 2013

“Smernice frizur za letošnjo pomlad se ne razlikujejo bistveno o svojih predhodnic. Opazi se predvsem prehod iz krajših pažev v zelo kratke frizure in tudi v dolge lase.” Priznani frizer Danilo Kuprivec nam je povedal, kakšne tehnike striženja so trenutno v trendu pri ženskih frizurah. Ko se boste odločile spremeniti videz svoje pričeske, ne pozabite tudi na barvo. Letošnjo pomlad boste osvajale s temnejšo barvo. Svoj “come back” pa je prav tako doživela platinasta barva.

Kakšen trend lahko opazimo pri striženju ženskih frizur?

Pri kratkih laseh je še vedno moderna tehnika striženja PIXI, kar pomeni da so ob straneh lasje ostriženi na kratko, zgornji del pa je nepovezan in daljši ter dvignjen s čela.

Moderni bodo paži do brade v bolj resastih oblikah in tudi daljši, bolj naravnost ostriženi lasje, ki se dotikajo ramen. Zelo dolgi lasje s prečami na sredini glave, ter dolžino las ki pokrivajo prsi, videz frizur pa je rahlo razmršen saj tako spominja na starodavne mitološke boginje.

Paž do bradePixie-Haircuts

lily-aldridge-ombre-hair

Kaj pa storimo takrat, ko razmišljamo o barvanju las? 

Barvanje las je seveda sestavni del končnega videza, tako da je pri krajših oblikah moderna enotna barva ali zelo temna, vrača pa se spet platinasta barva. Pri daljših oblikah pa prevladuje tehnika OMBRE, ki da videz kot na soncu posvetljenih konic.

Kaj svetujete našim bralcem, kadar nimajo časa za frizuro in se vseeno želijo hitro in lepo urediti, preden se odpravijo na sprehod po mestu?

Takšna moda je zelo enostavna za urejanje. Pomembno je, da so lasje umiti, posušeni. Na suhih laseh trenutno najbolj zaželen produkt prah za lase ki je učinkovit tako pri kratkih kot dolgih laseh.

Kakšnih določenih vzornikov nimam, vendar spremljam vse, ki me pritegnejo s svojim kvalitetnim delom in v frizerstvu ter modi jih je zares ogromno.

Danilo Kuprivec, frizer

 

 

Fotografije: style.com

Simon Cirkulan

admin