POZABITE MINIMALIZEM

Čeprav je zunaj že skoraj zima, je nakit šele zdaj v pravem razcvetu. Fauna, flora ter kamnine niso letos le v naravi, temveč tudi v nakitu, ki je narejen ali v zgodovinskih slogih, kot so gotika ter barok, ali v modernem minimalističnem slogu. Nakit pa letos ni samo lep, temveč je tudi uporaben. Pripravili smo vam izbor trendov, ki so se letos najbolj uveljavili in prav tako tistih, ki jih nismo videli toliko, a so nedvomno pustili vtis.

Nakit v obliki cvetja je trend, ki je letos v prevladi. Med tem, ko je večina oblikovalcev predstavila nakit v baročnem ali gotskem videzu, se je Armani odločil za bolj minimalističnega. Ustvaril je broške v obliki cvetja. Kombinacija broške in kostima pa izgleda tako samoumevna, kot kombinacija kravate in moške obleke.

Večina oblikovalcev se je odločila za nakit z motivi iz faune in flore, videz mineralov pa smo opazili le pri Chanel in Bottega Veneti. Minerali so letos v modi nekaj novega, a pričakujemo, da se bo njihova uporaba v naslednjih letih razširila, saj je Karl Lagerfeld z njimi popolnoma očaral modni svet.

Ogrlice v obliki ovratnikov so trend, ki traja že nekaj časa in se ga očitno ne bomo tako zlahka znebili. In zakaj bi se ga, če pa je snemljivi ovratnik tako uporaben in vsestranski. Z njim lahko navadno klasično bluzo vsako leto spremenimo v moderno oblačilo, lahko nas pogreje ali pa z njim čez dan spremenimo namembnost oblačila. Ogrlice v obliki ovratnika so nedvomno eden od trendov, ki bo ostal v modi še nekaj časa.

Prav tako kot so ogrlice v obliki ovratnikov že nekaj časa moderne, je moderen tudi nakit za telo, le da se pri nas še ni toliko uveljavil. Mogoče je razlog v uporabnosti, saj  ni toliko uporaben, kot snemljivi ovratnik. Verige nakita se dotikajo oblačila in vsak materjal tega ne prenese. Na primer na pleteninah se nam lahko zatikajo in nam s tem uničijo oblačilo ali pri lahkotnejših materialih, kot je šifon ustvarijo luknje na oblačilih. Zato je s tem kosom nakita potrebno biti še posebej pazljiv, kako ga kombiniramo z oblačili. Ne glede na vse minuse pa so te ogromne ogrlice videti čudovito, še posebej za večerne priložnosti, ko vsaka dama želi izstopati in izgledati posebno.

Živali letos kar mrgolijo v modnih vodah. Minimalizem v temu trendu kar pozabite. Tokrat velja pravilo ˝več je bolje˝ in izbira je tokrat pri dostopnejših znamkah ogromna in raznolika. In med tem, ko sovice in volkovi odhajajo v modni spanec, se prebujajo eksotične živali v vsem spektru barv. Nakit je letos doživel renesanso, doživite jo tudi vi in si privoščite poseben kos nakita, letos ga je nedvomno na pretek.

Maja Milovanović

admin