PRAZNUJMO NOČ ČAROVNIC!

Vedno bolj priljubljeno praznovanje noči čarovnic ne ponuja le še ene priložnosti za zabavo in odlične kostume, pač pa v jesenskem in temačnem duhu ponuja obilico idej in možnosti za njihovo izražanje pri dekoriranju ambienta ob prazniku “vseh svetih”. Če pripravljate zabavo, ali pa si želite dopolniti dekor v temačnem duhu, vam ponujamo nekaj odličnih idej ob praznovanju starodavnega praznika, ki naj bi segal že v obdobje starih Keltov.

Večna klasika

Na večer praznika vseh svetih so ljudje po domovih izdolbli repo, peso ali krompir, buče pa so pričeli uporabljati na Irskem. Vanje so vstavili gorečo svečo, ki naj bi pregnala zle duše, dobrim pa pokazala pot do večnega počitka. Danes so izrezljane buče klasika in simbol noči čarovnic po vsem svetu, poleg strašljivih obrazov pa se ponuja pri izrezovanju pestra paleta ostalih motivov.

buče-noč-čarovnic

Unikatne oblike in barve

Pri dekoriranju doma ali vrta ne izbiramo le najpogostejših, oranžnih buč. Do danes so vrtnarji namreč vzgojili pestro paleto raznobarvnih okrasnih buš z zanimivimi oblikami. Buče lahko tudi dekoriramo, ali iz njih izdelamo tematske like temačne noči. Pri barvah dekoracije se najpogosteje osredotočimo na črno, belo in oranžno barvo z vmesnimi poudarki ostalih barv.

noč-čarovnic-2

Lučke

Iz odpadnih steklenih kozarcev ali pločevink izdelajte unikatne lučke in z njimi okrasite vrt ali stanovanje. Vaše delo ne bo samo unikatno ter izvirno, pač pa tudi ekološko.

Bead&Cord

Izdelajte netopirje

Skrivnostna bitja kot so netopirji, pajki, žuželke in mačke, so močno povezana s čarovništvom in vražami. Brez njih si temačnega dekorja ne predstavljamo. Tako pa izdelate svoje najljubše netopirje, ki se prilegajo v vsak tip stanovanja. Minimalistične pentlje na vejah ali veseli, pravljični netopirski junaki. Kot glavni material lahko uporabimo papir, ki pa se na vlagi lahko kaj hitro upogne in zmečka. Za zunanje prostore tako raje izberemo filc ali druge tkanine. Svileni trakovi so najboljša izbira za netopirske mašnice.

In My Own Style -1 listotic.com-1

Minimalizem

Vendar pa kričeča dekoracija ni pogoj za odličen videz stanovanja. Pristaši elegantnega minimalizma lahko izberete stare svačnike, luči, vaze ter ostale starinske predmete in jih stilsko umestite v prostor. Dopolnjeni s starimi tkaninami in umetnimi živalmi, se bodo odlično skladali z duhom časa. Na trgu lahko izberete novejše dekorativne predmete, namenjene prav noči čarovnic.

noč-čarovnic

S. C.

Fotografije: Bead&Cord, EllaClaireInspired, Etsy, HomeDecoratingTrends, HouseKeeping, InMyOwnStyle, Listotic, ThemeRooms, SnapCreativity

admin