PREPOROD MODNE ZNAMKE ‘LIFE IS A PICNIC’

Hrvaška blagovna znamka Life is a Picnic bo kmalu doživela preporod. Tokrat bosta svoje ideje in ustvarjanje z različnimi materiali združili popularni hrvaški modni oblikovalki Martina Sporiš in Ines Zrnc Gregorina. Čeprav sta prijateljici že iz obdobja študijskih let na Tekstilno-tehnološki fakulteti v Zagrebu, sta se za sodelovanje pod skupno blagovno znamko odločili nedavno nazaj, njuno prvo sodelovanje pa bomo lahko občudovali prav na modnem dogodku VOOM Fashion Show 3. decembra v Paviljonu Gospodarskega razstavišča.

Martina Sporiš je vrsto let oblikovala lastno blagovno znamko MS Design, njena kariera se je povzpela s sodelovanjem na dogodku Fashion Incubator leta 2009, kjer je takrat mlada oblikovalka prejela naziv Oblikovalec leta ter se za nagrado odpravila na teden mode v New Yorku. Leto kasneje se je predstavila na dogodku Creative Lounge v Chicagu ter na podlagi tega projekta sodelovala še kot uradni oblikovalec Toyota avtomobilov. Leta 2011 je sodelovala v skupini Melange Production ter bila nominirana na veleposlanika modnega sveta, istega leta je sodelovala na otvoritvi dogodka Creative Dimension Zagreb ter na humanitarem projektu S.O.S. Smilley kape in tam prvič sodelovala tudi z Ines.

Life.is.a.Picnic-atelje-voom-8 Life.is.a.Picnic-atelje

Ines Zrnc Gregorina je svojo prvo nagrado za najboljšo poročno obleko v sodelovanju osvojila že na fakulteti in zato prejela štipendijo. Leta 2005 se je velikopotezno predstavila na nizu modnih revij in na 9. festivalu mladih oblikovalcev osvojila nagrado. Dve leti kasneje je osvojila še nagrado ‘Mandica’ na Hrvaškem tednu mode za najboljšega mladega oblikovalca, že naslednje leto pa je na istem dogodku prejela še nagrado ‘Manda’ za najboljšo kolekcijo. Svoja oblačila je predstavila na London Fashion Weeku v The Discovery Showroomu, barve svoje države pa zastopala na evropskem dogodku Nature in Fashion. Njena kariera se je nadaljevala s številnimi modnimi revijami v domovini, Sloveniji ter Bosni in Hercegovini.

Projekt Life is a Picnic se je rodil leta 2010 kot modni butik, kjer so ljubitelji mode poleg unikatnih oblačil Ines Zrnc Gregorine kupili kose številnih drugih oblikovalcev. Po dveh letih je zaradi poti v Miami oblikovalka butik zaprla. Letošnje leto je nastopil čas za preporod univerzalne blagovne znamke Life is a Picnic, ki v ospredje postavlja kreativnost, unikatnost in oblikovanje. “Svojo kariero ne gradiva le na modnem oblikovanju, pač pa se posvečava vsemu, kjer najina kreativnost lahko pride do izraza.” Pravita Martina in Ines, ki se s svojim delom dotikata še umetnosti, stiliranja v filmu in gledališču, scenografije ter oblikovanja notranjega dizajna.

Life.is.a.Picnic-oblikovalkiLife.is.a.Picnic-atelje-voom-10Life.is.a.Picnic-editorial-3

Za začetek se je novonastali tandem odločil redefinirati zabavni del mode, rezultat prvega sodelovanja pa je kolekcija oblačil in modnih dodatkov v nastajanju z nič kaj resnim imenom Hehe Ha. “Prepričani sva, da v življenju obstaja nekaj bolj pomembnega od sedenja na zelo, zelo dobrem pikniku in najin načrt je, da odkrijeva, kaj to je. Ampak iskreno, dragi naši, trenutno nama je prav vseeno. Ko namreč priredite piknik v lunaparku, popijete kozarec penine in se dobro zabavate, je edino, kar lahko rečete: Hehe Ha. Premierno bodo oblačila predstavljane na modni reviji VOOM Fashion Show 2015, 3. decembra 2015 v Paviljonu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

VOOM-FS-Life.is.a.Picnic

Fotografije: Ines Zrnc Gregorina, Petar Varat, Tomislav Marić

Fotografije editoriala: Sanja Baljkas

admin