PRI TOMU FORDU ČAS ZA 60-TA

Londonske moške kolekcije jeseni in zime so od 9. do 12. januarja postregle z unikatnimi trendi moške mode, ki jih bo pisalo leto 2015. Tom Ford se je na primer vrnil v 60-ta leta z vedno uglajeno, a še vedno nekoliko hudomušno in samosvojo podobo moškega.

Svežo moško kolekcijo modnega oblikovalca Toma Forda zaznamujejo pestre kombinacije kosov oblačil. Barvno se, tako kot v obdobju 60-ih, ustavimo pri črni in beli ter njunih odtenkih sive. Nujne so srajce s kravatami, ki jih oblikovalec dopolni s puloverji z različnimi izrezi ovratnika.

tom-ford-voomTom_Ford_029_1366

Zgornja oblačila, kot so suknjiči in plašči, segajo čez boke, medtem ko se jakne, z brušenim ali gladkim usnjem ustavijo nad boki.

tom-ford-voom-2tom-ford-voom-4tom-ford-voom-1

Hlače so ravne, pogosto tudi nekoliko zožane pri koncu, ter segajo do gležnjev. Materiali so različni, tudi brez vedno priljubljenega jeansa v kolekciji ne gre.

tom-ford-voom-3tom-ford-voom-5

Pogosto se v kolekciji mešajo elegantni kosi oblačil ter modni dodatki s popolnoma športnimi. Celotna podoba tako deluje bolj sproščeno, samosvoje in se ogiba okvirjem.

tom-ford-voom-6tom-ford-voom-7

Popolni kontrast na oblačilu ustvarjajo robovi le-tega, tako se podoba odmika od dolgočasja. Oko se ustavi tudi na bogatih vzorcih. Večkrat pogost drobni karo vzorec včasih zamenjajo hipnotični krogi in kvadrati. Modni dodatki, ki ne smejo manjkati, so poleg kravat še drobni metuljčki, šali, rute ter velika sončna očala.

Tom_Ford_031_1366

Tom Ford je v kampanjo ter predstavitev novih podob moške mode jeseni in zime 2015-16 vključil številne supermodele, med njimi tudi Adriena Sahoresa ter Bena Allena, ki prav tako kraljujeta na lestvici 50 najbolj zaželjenih moških modelov na svetu.

Fotografije: Tom Ford

Simon Cirkulan

admin