PRIHAJA NAJVEČJI MODNI DOGODEK REGIJE – MERCEDES-BENZ FASHION WEEK LJUBLJANA

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana čez dober mesec ponovno prihaja v slovensko prestolnico. Tokrat bo še bolj mednaroden in pompozen. V tridnevnem dogajanju, vse od 22. do 24. maja, organizatorji pripravljajo pester program modnih revij, inštalacij in predavanj. Veliko poudarka namenjajo predstavitvi trendov dobrega modnega dizajna slovenskih oblikovalcev, oblikovalcev sosednje Hrvaške in Nemčije, prav tako pa bo ljubljansko okolje postalo eno izmed tistih turističnih lokacij, ki bodo v mesto pripeljale prestižne couture znamke, eno izmed teh že maja letos.

Slovenci res nimamo prave modne industrije, imamo pa visok potencial z dobrimi in ustvarjalnimi oblikovalci, ki jih z dogodki, kot je med drugim Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, uspešno lansiramo na globalno raven. Oblikovalci dobijo možnost dobre predstavitve, njihova podjetnost in finančne zmožnosti pa so tiste, ki iz njih lahko naredijo svetovna imena modne industrije.

mbfwlj-voom

Ljubljana prav tako postaja izjemno turistično mesto. Na majhnem območju ponuja številne možnosti, je stičišče regije in hkrati zapeljuje ljubitelje romantike z unikatno arkitekturo in urejenostjo. To so prepoznali tudi številni tuji modni oblikovalci, ki so se odločili svoje nove kolekcije predstaviti prav na Mercedes-Benz Fashion Weeku Ljubljana. Velike modne hiše svojih kolekcij ne predstavljalo le v velikih in najbolj opevanih modnih prestolnicah. Izbirajo manjša mesta, ki se vključijo v njihovo vizijo celotne prezentacije in duh kolekcije. Tudi Chanel in njihov kreativni direktor Karl Lagerfeld je lani s svojo kolekcijoMétiers d’Art collection’ za jesen in zimo 2015-2016 odpotoval do ljubkega in nič kaj modno opevanega avstrijskega mesta Salzburg in tam predstavil aktualne trende – nič manj učinkovito, kot če bi isto kolekcijo predstavil v Parizu.

Tudi izbor manekenk in manekenov je v novi izdaji največjega slovenskega modnega dogodka postavljen na višjo raven. Na modni pisti bodo nove kreacije nosili tudi svetovno znani obrazi modne industrije. Med drugim so si njihove obraze v njihovi pretekli karieri zaželele že modne hiše Dolce&Gabbana, Dsquared2, Salvatore Ferragamo in druge. mbfwlj-voom-2

Ljubljana bo tokrat postala stičišče in mešanica mednarodnega modnega dogajanja. Ni dobro, da le tarnamo, da nismo Pariz, ali ustvarjamo zgolj in samo pasje procesije za kvazi slovenske zvezde in rumene fotografe, pač pa poskušamo z našimi izjemnimi danostmi izkoristiti potenciale in možnosti ter ustvarjati in tako slovensko modno identiteto povzdigniti na globalno raven; v lastnih okvirih in danostih seveda.

Simon Cirkulan

mbfwlj-voom-1

VOOMshop-banner

admin