RAF SIMONS ZAPUŠČA DIOR

Bil je kreativni direktor Haute Couture kolekcije modne hiše Dior, do nedavnega. Raf Simons je pred dnevi oznanil novico, da po približno triletnem sodelovanju zapušča modnega velikana, saj se želi posvetiti osebnemu življenju, novim projektom ter seveda lastni liniji oblačil. Raf, ki je bil v Dior povabljen leta 2012 je še istega leta oblikoval kolekcijo, ki je modno hišo Dior postavila v nove dimenzije.

Modni novinarji so oznanili novico, da kreativni direktor Haute Couture linije oblačil modne hiše Dior, Raf Simons, zapušča svoj prestol. Po škandalu z Johnom Gallianom, ki ga je modna hiša Dior rezrešila funkcije kreativnega direktorja Haute Couture linije, je aprila 2012 belgijski modni oblikovalec Raf Simons urgentno prevzel mesto kreativnega direktorja in v ustvarjalnem procesu z odlično in že ustaljeno Dior ekipo ustvaril neponovljivo kolekcijo Haute Couture za jesen-zimo 2012.

Dior-and-I-VOOMDIOR-AND-I-Raf-1-VOOM

Predstavitev kolekcije v zapuščeni vili v Parizu je obiskala ogromna množica ljubiteljev mode. Raf Simons je poskrbel tudi za nepozabno scenografijo, ki je očarala vse čute. Čeprav so bili kritiki skeptični, kako bo Rafu uspelo oblikovati Haute Couture linijo, prej je namreč oblikoval le linije Ready-to-wear, je oblikovalec s svojim dosežkom še bolj zakoreninil sloves vsestranskega oblikovalca in umetnika ter s tem postavil modno hišo Dior v nove dimenzije. Od takrat naprej je namreč legendarni Dior še bolj polnil modne časopise z izjemnimi fotografijami njihovih unikatnih kreacij.

DIOR-AND-I-Raf-3-VOOM

Celoten proces imenovanja novega kreativnega direktorja, ustvarjanja in oblikovanja nove kolekcije je prikazan tudi v dokumentarnem filmu Dior in jaz (Dior and I) iz leta 2014.

Dior-and-IDIOR-AND-I-Raf-2-VOOM

Pri Diorju še niso razglasili novega imena, ki bi nadomestil trenutno zelo prilljubljenega Rafa Simonsa.

S. C.

 

admin