RAMI AL ALI IN NJEGOVA OFELIJA

Ofelija, tako zaljubljena in ranljiva, Shakespearov lik, ki navdihuje umetnike in modne oblikovalce še danes. Naslikal jo je tudi John Everett Millais in prav ta poslikava, ki niha med krhkostjo in močjo lepotice, je bila povod za nastanek nove kolekcije za pomlad in poletje 2014 modnega oblikovalca Ramija Al Alija, ki v Parizu ustvarja že peto sezono.

Kako ranljiva je močna ljubezen. Tako nora in pogubna … Še posebej če živimo v iluziji. Vendar pa takšne zgodbe dajejo največ navdiha za ustvarjanje. Rami Al Ali je svoj navdih iskal ravno v ljubezni, naravi, romantiki in hkrati tragediji ter celoto okronal z lepoto. Svojo Ofelijo je oblekel v Houte Couture oblačila, kjer se moda pomeša z umetnostjo.

rami al ali voom 215 kosov, ki jih je oblikovalec ročno oblikoval sam, je predstavil 20. januarja v salonu Pompadour hotela Le Meurice v Parizu. Vsako oblačilo ter njegov del ima svojo zgodbo, povezuje pa jih način oblikovanja, ki izvira iz začetka 20. stoletja in poudarja žensko silhueto. Zvezena čipka predstavlja melanholičnost in ranljivost mlade ženske, trikotni vložki v dolgih oblekah pa ponazarjajo svetlobo in fluidnost vode, ki je bila kriva za Ofelijino pogubo. Nežna meta, pšenica, sivka in vrtnica so blagu posodile svoje pastelne barve, ki sta jih poživili še vijolična barva in barva koral.

rami al ali voomP01 Rami Al Ali0695Detajli rož, ki se vijejo po oprijetem kroju in finem blagu, se popolnoma skladajo s tematiko kolekcije, poleg tega pa se z njimi oblikovalecv vrača k svojim koreninam oblikovanja. Navdušila nas je tudi obleka iz nežnega in gladkega perja v bež ter sivih tonih in tako zaključila celoto prave modne umetnosti.

P12 Rami Al Ali0151rami al ali voom 3

Fotografije: Christoflipress

Simon Cirkulan

admin