RAZSTAVA KRON IN NAGLAVNEGA OKRASJA V ZAGREBU

V poletnih dneh je poznani zagrebški kulturno umetniški prostor Gliptoteka postal bogatejši za novo razstavo kron in naglavnega okrasja hrvaškega umetnika Maria Miše. Unikatne stvaritve, izdelane ročno, je umetnik oblikoval za potrebe baletne predstave Bajadera.

Razstava kron in naglavnega okrasja je vse od junijske otvoritve, s številnimi znanimi osebnosti na področju mode, umetnosti in kulture, privabila lepo število ljubiteljev tovrstne umetnosti. Obiskovalci razstave lahko uživajo v detajlih dvanajstih izdelkov, ki predstavljajo razkošje in prefinjenost baleta. Sama razstava je umeščena v romantično indijsko atmosfero baletne zgodbe Bajadera,  njeni eksponati in materiali se tako še bolj zlivajo v prepričjivo celoto.
Mario-Miše-razstava-5 Mario-Miše-razstava
Vsestranski umetnik Mario Miše je javnosti poznan po svojem sodelovanju z modno znamko Victoria’s Secret, znanima opernima hišama Royal Opera London in Teatro Colon v Bogoti, umetniškim delom v filmu Igre lakote (The Hunger Games) ter sodelovanjem na humanitarnem projektu z Vivienne Westwood. Prav tako mladega umetnika večkrat srečamo v Sloveniji, saj skrbi za kostumografijo določenih opernih ter baletnih predstav v Ljubljani in Mariboru.

Mario-Miše-razstava-4

Fotografije: Sanja Baljkas Redcat, Sanja Šantak

admin