REGINA: “ZA LEPOTO JE TREBA POTRPETI.”

“Upam se postaviti pred publiko brez glasbene spremljave, oblečena v trenirko in neurejena in vem da se bom s svojim glasom publike dotaknila.” Pravi pevka Regina, ki slovensko glasbeno sceno osvaja že kar nekaj let, pred kratkim pa je njen singel Ritem ulice osvojil kar nekaj vrhov glasbenih lestvic radijskih postaj. In ne samo to, večkrat je prepričala tudi z izjemnim stilom ter celovitimi in dodelanimi nastopi, katerih se modni navdušenci še vedno spominjamo. Regina tudi slika in pravi, da bo verjetno v daljni prihodnosti pripravila kakšno razstavo. “To kar počnem, me osrečuje in navdihuje.”

 VOOM mi je predvsem všeč zato, ker je širok in ima asortima tem, ki me privlačijo in so povezane z estetiko in kreativnostjo nasploh.

Čemu se trenutno veliko posvečaš v tem obdobju? 

Zanimivo vprašanje, saj sem  še vedno nekako v bolniškem staležu in se trenutno zelo trudim, da počivam. V petek bo minilo namreč tri tedne, kar sem padla na hrbet in se poškodovala
. To me je nekako prisililo, da sem se umirila. Sem pa zato imela veliko časa razmišljati in pospraviti marsikakšno stvar v svoji glavi.

 Se nam obeta kaj novega na glasbenem pogročju s tvoje strani?

V nastajanju je nov singel, ki bo nadaljeval zgodbo skladbe Ritem ulice. Sveža, pomladna oz. poletna zadeva polna ljubezni v elektro dance slogu. Poleg tega pa je že vse pripravljeno tudi za snemanje videospota. Čakamo le še na to, da se 100% sestavim, tako da se že veselim prav vsega.

Kaj ti pomeni moda?

Moda je umetnost, ki ti ravno tako kot glasba polepša vsakdan. Tudi z modo se vzbujajo čustva in vse to mi je seveda všeč, tako kot mi je všeč  biti urejena, in v trendu a kljub temu se marsikdaj ne bi odrekla udobju, tako da sem v nekakšnem stalnem boju.

Poznamo te po ekstravagantnem videzu na nekaterih nastopih. Zakaj takšen izbor?


Kot sem že povedala, gre za vzbujanje določenih čustev, ki jih z videzom vsekakor lahko še podkrepiš. Na nastop je treba vedno gledati celovito in prav vsaka malenkost je pomembna, ker se sicer lahko zgodi, da še tako dobra skladba izvodeni in se ljudi ne dotakne. V poplavi dražljajev, ki smo jih deležni vsak dan, se je treba vedno potruditi, no in glede na to, da se me spomniš po teh nastopih, sem dosegla svoj cilj (smeh).

Kako izbiraš oblačila?

Pri meni velja načelo, da te mora vsaka stvar zabavati in tako je tudi pri obleki, kar pa ni vedno najboljša kombinacija, ampak mi je dejansko vseeno, dokler se dobro počutim. Poleg tega vedno gledam tudi s praktičnega zornega kota. Ko vem, da se bo neka prireditev zaključila tudi s plesom in zabavo, se raje prilagodim slednjemu in obujem kakšne bolj udobne čevlje, zato da bom lahko tudi uživala in si dala duška, medtem ko je pri odrskem stylingu bolj pomemben videz … Konec koncev velja rek: za lepoto je treba potrpeti. Sicer pa imam za pomembne nastope vedno pomoč pri stiliranju, ker želim, da je to vedno dodelano.

Bi lahko naredila projekt, kjer bi bil bil videz bolj pomemben od glasbene kvalitete? Kaj je tebi na prvem mestu?


Se ti ne zdi, da je ravno tega ogromno in to ne samo pri nas? Da, embalaža prodaja izdelek in ne kakovostna vsebina. Na žalost je tako, ker ljudje ne le poslušajo glasbe, ampak jo ocenjuje tudi z očmi. No na srečo, vem da je moja vrlina v tem, da lahko ponudim kvaliteten vokal, ne glede na to kakšna je embalaža, pa najsi govoriva o glasbeni spremljavi ali videzu. Upam se postaviti pred publiko brez glasbene spremljave, oblečena v trenirko in neurejena in vem da se bom s svojim glasom publike dotaknila. Prav to mi pomeni največ, vse ostalo je zamenljivo.

 

 

Prenašaš svoje glasbene izkušnje tudi na mlajše rodove?


Ciljno ne, ker se ne ukvarjam s poučevanjem.

Ti je Slovenija vseč? Si navezana na domovino?

Ja, mi je v marsičem in tukaj bi izpostavila, da mi je nekako najbolj všeč  njena največja hiba, to je majhnost. Trenutno stanje je obupno in ne znam si razlagati, zakaj se nam  to dogaja. Najbrž zato, ker premalo cenimo svojo domovino in ker je veliko ljudi, ki se obnašajo zelo mačehovsko do nje. 


Kateri je bil tvoj največji dosežek v glasbi in na splošno v življenju do sedaj? 


Teh je bilo v mojem življenju kar nekaj in nisem gotova ali bi lahko naštela prav vse. Prvi nastop na televiziji, pa vsi nastopi na festivalih, stati na Evrovizijskem odru je tako ali tako velik privilegij in srečna sem, da se mi je uresničila ta želja, ki je bila prisotna že od otroštva. In če prav dobro premislim, je moj največji dosežek v glasbi ta, da sem še vedno na sceni prisotna in da se moj krog poslušalcev obnavlja, s tem mislim predvsem na mlade, ki me spoznavajo na novo. Mislim da je to resnično dokaz, da delam dobro. Z mojim trenutnim singlom Ritem ulice, sem se povzpela na vrh kar nekaj glasbenih lestvic in to me obdaja z izjemnim delovnim zagonom.

Si kdaj ustvarjala umetniške izdelke ali oblačila ter dodatke in  jih uporabila na svojih nastopih?


Enkrat pa res in sicer sem si izdelala knjigo urokov, ki sem jo nato med nastopom trgala, ter pela: ne puščaj me same z demoni … Lep nastop. Si pa ob prostem času dajem duška z usvtarjanjem slik, ki  krasijo naše stene, pa tudi kakšno steno mojih prijateljev. Nekoč v daljni prihodnosti, jih bom morda celo razstavila.

Ko poješ, misliš na … ? 


Besedilo! To mi je večna prokupacija in nočna mora, tako da imam na koncertih vedno stojalo z besedili, za vsak primer.

Če bi se se enkrat rodila, bi se po otroštvu posvetila čemu?

Prav temu čemur sem se tudi zdaj; glasbi, umetnosti. Morda bi se malo bolj posvetila igralstvu in plesu. To kar počnem, me osrečuje in navdihuje.

 

Fotografija: osebni arhiv

Simon Cirkulan

admin