S KOLEKCIJO OMNIA MEA NA POTI DO USPEHA

Kolekcija Omnia Mea mlade slovenske oblikovalke Sofije Urumović je vzbudila zanimanje mednarodne znamke oblačil Muuse ter revije Vogue. Pred meseci so namreč odprli pot do uspeha mladim modnim oblikovalcem v velikopoteznem natečaju, med najboljše pa se je uvrstila tudi Sofija.

Na natečaju je sodelovalo 500 mladih oblikovalcev iz več kot 55 različnih držav. Poleg javnega glasovanja za polfinaliste, ki je po spletu potekalo v avgustu, je končni strokovni izbor naredila urednica mode revije Vogue Italia, Sara Maino, ki je hkrati zadolžena za odkrivanje mladih talentiranih modnih vizionarjev.

“Omnia Mea je zelo izpovedna in intimna kolekcija oblačil, saj je zgrajena na spominih iz starih družinskih albumov in predstavlja poklon družinskim koreninam, zgodovini, ki ji ne morem ubežati, in zapuščini, ki jo nosim s seboj in je in bo vedno del mene, kamorkoli se odpravim. Izhodišče za oblikovanje je bil namreč dedkov vojaški plašč, nad katerim sem se navduševala že kot otrok, zato sem v kolekciji povzela njegove najbolj vidne elemente, jih s svojo modelacijo reinterpretirala in jim vdahnila novo življenje. Skozi premišljeno poigravanje z materiali in formo sem želela osebna doživljanja, izkušnje, preteklost, sedanjost in prihodnost pretočiti v funkcionalna in obenem konstrukcijsko zanimiva oblačila. Tako je nastala povsem nova kolekcija nosljivih, funkcionalnih in toplih oversized vojaških plaščev, izdelanih iz tradicionalnih materialov v različnih odtenkih vojaško zelene in sive barve, subtilno pa jo dopolnjujejo še drugi oblačilni kosi različnih debelin in tekstur v odtenkih sive in kožne, ki se prepletajo v skladno celoto.”

Urumovic OMNIA MEA 2a

 

Natečaj sta organizirala mednarodna znamka Muuse s sedežem v Kopenhagnu, ki v svojih kolekcijah združuje unikatne kreacije najboljših mladih modnih oblikovalcev na svetu ter revija Vogue. Znamka Muuse v želji, da bi na enem mestu združila le peščico najboljših oblikovalskih talentov, sodeluje z uglednimi skavti po svetu, v sodelovanju z oblikovalci pa pri znamki Muuse kreacije razvijajo in oblikujejo v majhnem številu (v največ stotih primerkih), saj verjamejo, da se prihodnost mode skriva v dizajnerskih kosih, oblikovanih v manjših količinah, katerih lastnosti sta predvsem kvaliteta in brezčasnost.

 

Med 25. septembrom in 5. oktobrom je tako potekalo internetno glasovanje za izbor zmagovalca natečaja, ki za nagrado dobi objavo v reviji Vogue Talents, oblikovanje ter predstavitev kolekcije, ki jo bodo izdelali in prodajali pod znamko Muuse ter podporo krojaškega studia Muuse za izdelavo unikatnih kosov. Pesti držimo tudi za našo Sofijo.

 

 

admin