SIJ SEVERNI

Po tem, ko so se odcepili od komercialne televizije in razvpitega pevskega šova, so člani zasedbe In&Out začeli ustvarjati avtorsko glasbo, ki jo iz projekta v projekt vedno bolj izpopolnjujejo in oblikujejo lasten ter prepoznaven slog skupine. Pri zadnjem projektu so tako na končnem posnetku zaigrale tudi akustične in električne kitare, ki so pesem obarvale nekoliko rockovsko.

Zadnji singel Sij severni je skupina In&Out posnela v sodelovanju s producentom Dejanom Radičevićem, ki je med drugim produciral pesmi Neishe, Siddharte ter Big Foot Mama, pred kratkim pa so za isto pesem posneli videospot. “Sij severni je optimistična pop-rock pesem, ki opeva lepoto izbranega dekleta in srečo dveh zaljubljencev. Zato je režiser Tine Matjažič želel ljubezen in energijo ujeti tudi v videospotu, ki so ga – od mraka do zore – snemali v okolici Maribora sredi nezoranega polja. Zgodba se vrti okrog mladega zaljubljenega para, ki ga je na prostem ujela z zvezdami posuta noč.”

V glasbenem videu je nastopila Nika Gorič, ki jo je skupina izbrala kar preko različnih medijev in bila z njenim nastopom ter vrhunsko odigrano vlogo navdušena. “Tudi samo snemanje spotaje bilo simpatično in zanimivo doživetje. Ne samo zato, ker so celo noč snemali sredi polja, ampak tudi zato, ker so tamkajšnji domačini kar s traktorji in avtomobili pod nočnim nebom spremljali dogajanje, kot včasih v kinematografih na prostem.”

Glasbeni video Sij severni skupine In&Out si lahko ogledate tukaj: In&Out – Sij severni

IN&OUT spot foto Janez Klenovšek

 

Fotografije: arhiv skupine, Janez Klenovšek

S. C.

admin