SILENT VISITOR STOPA GLASNO

Poleg 50 odtenkov sive je sosednjo Hrvaško zajelo še 50 odtenkov črne v udarni kolekciji Silent Visitor priznanega hrvaškega modnega oblikovalca Tomislava Bahoriča ter njegove blagovne znamke Spirit by T.B. Priljubljena črna je v jesensko-zimski kolekciji 2014 nadgrajena z različnimi teksturami materialov, vse od priljubljene volne do eko usnja, ki v sožitju pustijo občutek izpolnjenosti in dinamike.

Kolekcija glasno stopa na trg s trendi kroji, materijali in barvo. Poleg aktualnega vračanja k naravi z naravnimi in eko materiali, se v današnjem času ustavi pri oversized kosih, ki nasprotujejo ozkim spodnjim delom oblačil. Čeprav je kolekcija narejena za moške, se v njej odlično počutijo tudi ženske.

Silent Visitor je bil prvič predstavljen na paradnem modnem dogodku Hrvaške, Cro-A-Porterju. Svojo končno noto in moč pa je kolekcija avantgardnih oblačil pridobila z udarno kampanjo, ki je prodrla na številne modne strani in navdušila ljubitelje mode. Svežina, ki jo predstavlja ni prepričala le modnih navdušencev, pač pa je osvojila že mnoge kupce pri prvem koraku v drznosti oblačenja. Avtor fotografij je priznani hrvaški fotograf Šime Eškinja, ki je z oblikovalcem in celotno ekipo ustvaril avantgardno modno zgodbo.

silent-visitor-spiritbytb

Šime Eškinja o kampanja Silent Visitor:

“Igra svetlobe in sence, združevanje in razzdruževanje teksture ozadja z oblečenimi predmeti je nadaljevanje načina oblikovanja Tomislava Bahorića, ki v svojem delu združuje in kombinira različne teksture materialov s čistimi linijami. Čeprav dobro vemo, da Tomislav oblikuje linijo oblačil predvsem za moško populacijo, smo v tej kampanji prikazali univerzalnost kolekcije, ki deluje mehko in ženstveno na ženskem telesu. Temačnost fotografij prebudi občutek letnih časov, v katerih kolekcija zaživi. Pri tem projektu se je občutila izredna energija ekipe, ki je delovala zelo povezano, z njo pa je bilo odlično sodelovati.”

silent-visitor-spiritbytb-1silent-visitor-spiritbytb-5 silent-visitor-spiritbytb-4 silent-visitor-spiritbytb-3 silent-visitor-spiritbytb-2


SILENT VISITOR: Spirit by T.B. F/W 2014

Fotografije: Šime Eškinja

Modela: Ivana Severinac & Antonio Badurina

Ličenje: Petra Sever

Frizura: Salon Sasha

Nakit: Insieme for Spirit by T.B.

admin