ŠIPEK (Rosa canina) – »SADEŽ BOGOV«

Prednik današnji vrtnic je šipek, ki ga prav tako kot vrtnice uvrščamo v družino rožnic. V naravi raste kot nižji razvejan grm predvsem na robovih gozdov, v grmičevju in ob živih mejah. Belkasti do svetlo rožnati cvetovi se odpirajo junija in julija, plodovi pa dozorijo jeseni. Iz šipka lahko pripravimo odlične čajne mešanice ali džeme, lahko pa svojo kožo negujemo z naravno kozmetiko z izvlečki šipka. Plodovi šipka so polni vitaminov, predvsem vitamina C, flavonoidov, likopena in čreslovin. Že pri starih Grkih je šipek namreč veljal za naravno zdravilno sredstvo in za »sadež bogov«.

Šipek je predstavnik naravnega sadja, prilagojen na ostre naravne razmere, vse leto je namreč izpostavljen različnim vremenskim pojavom ter boju s sosednjimi rastlinami in rastlinojedci. Da bi v takšnih razmerah lahko sploh obstal, mora biti poln bioloških zaščitnih snovi.

Z uživanjem plodov šipka v naše telo vnesemo večje količine naslednjih snovi:

• Vitamin C: najboljše naravno zdravilo proti paradontozi in drugim obolenjem dlesni
• Likopen: iz njega nastali vitamin A varuje celice pred prostimi radikali in daje sluznicam izjemno zaščito pred bakterijskimi in virusnimi okužbami
• Vitamin E: pomemben antioksidant, imunsko aktivna snov, ki deluje proti prostim radikalom
• Vitamin B1: pomemben za živčevje, saj zvišuje sposobnost koncentracije
• Rutin: pomemben za zdravje ožilja
• Kalcij: pomemben za zdrave kosti in zobe
• Železo: pomemben za tvorbo krvi in celično preskrbo s kisikom
Visokoaktivne biološke snovi iz šipka pospešujejo delovanje žlez in s tem pretok hormonov v telesu. S šipkom lahko zvišamo svojo potenco in spolno poželenje . Izvlečki šipka oz. divje vrtnice pa se vedno bolj uporabljajo v kozmetični industriji.

Melvitine novosti: ROŽNI NEKTAR
Certificirano organski OSVEŽILNI GEL ZA OČI. Proti zabuhlosti in temnim podočnjakom.
Cvetna vodica vrtnice – mleko iz semen vrtnice – cvetni lističi navadnega šipka

Svež in lahek gel, ki pomaga delovati proti zabuhlosti in temnim podočnjakom, združuje vlažilne lastnosti cvetne vodice vrtnice, mleka iz semen vrtnice in izvlečka cvetnih lističev navadnega šipka. Učinkovitost negovalne formule optimizira rdeča morska alga, ki pospešuje mikrocirkulacijo. Zabuhlost in temni podočnjaki so opazno zmanjšani. Vaše oči so videti bolj sveže, sijoče in spočite.

 

 

 

 

 

 

 

Certificirano organsko ŽAMETNO OLJE ZA ČIŠČENJE. Za obraz in oči
Olje muškatne vrtnice – izvleček iz svežih vrtnic – eterično olje vrtnice

Nežno in žametno mehko čistilno olje se v stiku z vodo spremeni v kremasto mleko, ki nemudoma odstrani nečistoče in vse sledi ličil. Formula, obogatena z oljem iz semen navadnega šipka in z izvlečkom iz svežih vrtnic, obnavlja hidrolipidni zaščitni plašč in ščiti kožo pred izsušitvijo. Čistilno olje, ki ne pušča mastnih preostankov, kožo popolnoma očisti ter ji povrne mehkobo in sijaj.

S. C.

admin