SKODELCA

Unikatna linija glinenih izdelkov Skodelca nastaja izpod spretnih prstov mlade in talentirane umetnice Nastje Maček. Brezčasen dizajn odlikujejo čiste linije in nevsiljive barve z minimalnimi a učinkovitimi poudarki. Trajnostno noto kolekciji daje predvsem način oblikovanja z glino, ki je v procesu obelave ožgana in tako vsestransko uporabna.

Po večletnem ustvarjanju in pridobivanju novih izkušenj na različnih področjih oblikovanja sem svoje znanje in močno voljo združila in začela oblikovati unikatne keramične izdelke pod imenom Skodelca. S svojim ustvarjanjem sem želela predvsem realizirati svoje ideje o novih oblikah, ki so se mi že kar nekaj časa podile po glavi. Prav tako pa je moj cilj ter izziv narediti izdelke bolj preprostih in standardnih oblik, ter jim s svojimi zamislimi dodati karakter. – Nastja Maček, oblikovalka linije Skodelca

skodelcaskodelca-voom-13Linijo uporabnih lončenih posod Skodelca sestavljajo lončki za tople napitke, skodelice za prigrizke, krožniki, podstavki ter celo priročna cedila. Z njihovo uporabo podpiramo unikatno delo, uporabo naravnih materialov in s tem ohranjanje okolja, ter hkrati poskrbimo za dovršeno estetiko funkcionalnega dekorja v našem domu.

skodelca-voom-3 skodelca-voom-12

Svoj slog oblikovanja bi opisala kot minimalističen, funkcionalen in brezčasen vendar s kančkom igrivosti.

skodelca-voom-4 skodelca-voom-8 skodelca-voom-10 skodelca-voom-14 skodelca-voom-7

Fotografije: Skodelca

S. C.

admin