SKRIVNOSTNI VAMPIRJI IN NIGHT STORM

“Naslov kolekcije Night Storm nakazuje na moje takratno razpoloženje in dojemanje zunanjih dogodkov. Prosojno plapolajoče blago, ki kot sunek vetra zagrne žensko telo, asimetrične tridimenzionalne linije, ki te kot neurje ujamejo v njegovo moč in zlata barva, ki kot strela razpara temno noč … vse to je prisotno v njih. Materiali so lahkotni, prosojni …” Je o svoji kolekciji povedala Marita Narobe, samosvoja, unikatna ter umetniška oblikovalka kolekcije Night storm, katero je premierno predstavila na veliki modni reviji Vampire infinity III.

 

V svojem ustvarjanju se zlijem s kreacijo samo. Blago, ki ga želim oblikovati, postane živa stvar v mojih rokah, tako kot čopič v slikarjevih rokah. Vedno je kreacija odraz mojega razpoloženja, mojih občutkov.

Kaj te je navdihnilo za oblikovanje kolekcije Night storm?

Ko sem oblikovala kolekcijo Night Storm sem se vživela v nočno neurje, ki se je ravno takrat dogajalo. V kreacijah se pojavljajo elementi teme, lune, strele, vetra in dežja. Med krojenjem in rezanjem blaga je zunaj grmelo in bliskalo, vzdušje je bilo popolno. Ob takih priložnostih  me večkrat spremlja lik Virginie Woolf. Navdih dobivam v njeni zatrti ženskosti, ki se odrazi v ustvarjalnosti. Tudi v sodobnem času se še vedno zatira ženski element.

 

Fotografije: Aleš Romaniuk

S. C.

admin