SLOVENSKI TEDEN MODE TOKRAT V OKRNJENI OBLIKI

Slovenija je na modnem imperiju pred leti v center urbane kulture  Kino Šiška sprejela še teden mode. Dvakrat letno je tako postal Philips fashion week pomemben modni dogodek, kjer se je z modnimi revijami predstavila množica slovenskih modnih oblikovalcev, dogajanju pa so organizatorji dodali še različne modne predstavitve ter predavanja. 8. aprila se Philips fashion week vrača v Ljubljano, tokrat v zelo okrnjeni obliki.

Kriza je po žepu udarila tudi modno industrijo. Pred meseci smo si na primer na Philips fashion weeku lahko v treh dneh ogledali kar šest modnih revij, na dan torej dva sklopa s po petimi ali šestimi modnimi oblikovalci. V aprilu pa se bo na dan predstavilo le pet modnih oblikovalcev ter nekaj modnih revij študentov Naravoslovnotehniške fakultete.

Program Philips fashion week:

1. dan: ponedeljek, 8. april:

– 21.00 Modna revija (Miro Mišljen, Sofia Nogard, Tanja Zorn, Niti Niti, Alice Bossman

2. dan: torek, 9. april:

– 16.00 Modna revija študentov Naravoslovnotehniške fakultete (1. in 2. letnik)

– 17.30 Modna revija študentov Naravoslovnotehniške fakultete (3. letnik)

– 19.00 Modna revija študentov Naravoslovnotehniške fakultete (magisterij)

– 21.00 Modna revija (Urša Drofenik, Mojca Celin, Simona Lampe, Irena Funduk)

3. dan: sreda, 10. april:

– 21.00 Modna revija (Draž pletenine, Maja Štamol, Almira Sadar, Nelizabeta, Krznarstvo Eber)

 

Fashion week Slovenia

Pri prihajajočem modnem dogajanju ne pogrešamo samo priznanih imen slovenskega modnega oblikovanja, pač pa tudi pester spremljevalni program. Tokrat bomo namreč prikrajšani še za zanimiva modna predavanja in instalacije. Ko smo vendarle mislili, da lahko vse gre le še navzgor, nas je celotna situacija nekoliko presenetila. Vendar še vedno stojimo na strani kvalitete in ne kvantitete, za katero upamo, da je finančna kriza le ni tako zelo oklestila.

S. C.

admin