SVEŽ VETER ITALIJANSKE MODE – ALBERTO ZAMBELLI

Alberto Zambelli, svež veter italijanske mode, je na svetovni trg velikopotezno lansiral novo kolekcijo za pomlad in poletje 2015.  Blagovni znamki, kot tudi zadnji kolekciji, dajeta identiteto dve besedi: eleganca in prefinjenost. Konec šestdesetih in začetek sedemdesetih se prepletata v dinamični geometriji ter čistih linijah ironične, elegantne ženstvenosti.

Pri ustvarjanju kolekcije Alberta Zambellija je imel pop art velik vpliv ne samo z značilnimi vzorci in potiski, pač pa je spremenil tudi površine in kroje oblikovanja. Osnovni element kolekcije je mešanje vzhodnih in zahodnih kulturnih vplivov s kontrasiranjem črne in bele z devoré tehniko oblikovanja tekstila.

Med materiali prevladujejo svila, bombaž, organca, ki jih dopolnjujejo še priljubljeni žamet, volna in usnje. Barvna paleta sledi trendom; barva mleka, lososa, sivke, cedre in večna črna. Pomemben modni dodatek so sončna očala z barvnimi lečami, njihovi okvirji okrašeni s kristali Swarowsky, ter čevlji z debelejšim podplatom.

alberto-zambelli-voom-1

Voluminoznost ostaja v ospredju, spretno pa jo dopolnjuje kombinacija prosojnih ter gostejših materialov, ter tako tvori zanimive, inovativne vzorce in strukture. Plastenje oblikovalec prav tako poudari s prosojnostjo, oblačila v stylinge tako nanaša v večih plasteh tudi v toplejših delih leta, pri tem pa poskrbi, da elegantni ženski še vedno ne bo preveč vroče

V kolekciji prevladujejo krila, predvsem dolga, elegantna in padajoča, nekatera pa segajo nad koleno. Prav tako ne gre brez širokih hlač, plaščev brez gumbov in zadrg, ter dolgih srajc, ki pokrivajo boke, ter poletnih oblek s krajšimi vendar širokimi rokavi. Visoki pasovi nakazujejo vedno bolj priljubljen trend, tudi v kolekciji Alberta Zambellija.

alberto-zambelli-voom-11 alberto-zambelli-voom-7 alberto-zambelli-voom-5 alberto-zambelli-voom-3 alberto-zambelli-voom alberto-zambelli-voom-9

Fotografije: Alberto Zanelli PRESS team

S. C.

admin