TIHO PO UMETNIŠKO

Skupina Dan D te dni navdušuje s koncertno turnejo Tiho, na kateri se, kot pravijo člani zasedbe, predstavljajo s povsem netipičnim nastopom in izvedbo.  Do konca novembra bo skupina nastopila kar na 13 koncertih po Sloveniji.

Skupina Dan D se v teh dneh posveča njihovi turneji, na kateri predstavljajo njihovo novo uspešnico Kamn. Pesem je navdušila njihove zveste oboževalce ter ostale poslušalce, saj je že postala Popevka tedna na nacionalnem radiu.

Že na začetku turneje so umetniki za skupino izdelali prav unikatna polena, v katerih najdemo kaseto skupine. Za tiste, ki polena s kaseto ne bodo mogli več kupiti, saj je bilo narejenih le 100 primerkov, so pripravili še kaseto v ročno izdelanem usnjenem ovitku. Sicer pa je idejo za svojevrsten “ovitek” prispeval Jiři Kočica, izdelal pa jih je Ata Antončič. Nekateri glasbeniki ne prisegajo le na glasbeno kvaliteto, pač pa se za svoje zveste oboževalce potrudijo še na drugačen, unikaten ter umetniški način.

Zanimanje za koncerte skupine Dan D še vedno strmo raste. Na dobre odzive po prvih štirih koncertih so naleteli tudi pri glasbenih kritikih. Vendar fantje pravijo, da se pot projekta in turneje Tiho šele začenja.

Fotografije: Ines Železnikar, arhiv skupine

S.C.

 

admin