TOK, TOK, TOK – TEATER

V sredo so v Trubarjevi hiši literature pozdravili prvi gledališki pogovor TOK, TOK, TOK – TEATER, ki je plod iskrene želje ekipe z umetniškim vodjem Zvonetom Šedlbauerjem, da bi presegli kakovostne okvirje, ki obstajajo v Šentjakobskem gledališču in jih je potrebno v ustreznem intelektualnem vzdušju gojiti dalje ali celo preseči.

V pogovoru je sodelovala tudi Saša Pavček, nekdanja članica gledališča, ki je spregovorila o spominih na njeno sodelovanje s Šentjakobom in o teatru s pogleda od zunaj.

Tatjana Rebolj je poleg svojih spominov na teater predstavila tudi zgodovino izdajanja zbornikov Šentjakobskega gledališča, po katerih lahko sedaj tudi listamo in spoznavamo na svetovnem medmrežju. Več na povezavi: http://www.sentjakobsko-gledalisce.si/senjakobsko_nekoc

Katarina Glavan Batagelj je našla plakat v našem arhivu iz leta 1925, Recitacijski večer na šentjakobskem odru, kjer je nastopil mlad pesnik Srečko Kosovel.

Pogovor je bil del pestrega dogajanja in ponudbe, ki jo predani ustvarjalci ponujajo obiskovalcem, željnim kvalitetnih kulturnih vsebin. Več o dogajanju in aktualnostih lahko preberete na spletni strani Šentjakobskega gledališča.

 

Fotografije: Šentjakobsko gledališče

S. C.

admin