TREND: NAKIT Z ZGODBO – KOLEKCIJA 7

Kolekcija 7 je nastala ob inspiraciji subkulture »skejterjev«. Skejti, ki bi sicer, ko odslužijo svojemu prvotnemu namenu, romali v smeti, so tokrat dobili popolnoma novo obliko in namen, postali so majhne skulpture, nakit, ki tokrat nosi še bolj edinstvene in žive zgodbe.

“To je kolekcija, ki sem jo ustvarjal z mladimi in za mlade – tako po letih kot po duši. V kolekciji so zbrani izdelki različnih geometrijskih in ravnih oblik, izdelki, ki so zaradi svoje barvitosti igrivi in zelo nosljivi. To je kolekcija ki je živahna in živa, saj jo nenehno dopolnjujem in nadgrajujem.” Je o svoji aktualni in trendi kolekciji povedal Srečko Molk, oblikovalec unikatnega nakita.

kolekcija-7-voom kolekcija-7-voom-20

Pri ustvarjanju nakita so oblikovalca fascinirali sloji različnih barv tankega furnirja pri deskah rolk. Sama deska je namreč zlepljena iz sedmih plasti furnirja, zato je kolekcija po tem dobila tudi ime – 7. Vse deske, narejene iz lesa kanadskega javorja, so bile zlomljene iz zato zavržene, ter nato s ponovno uporabo reciklirane. Srečkov unikatni nakit tako ne predstavlja le umetniških ter modnih trendov letošnjega leta, pač pa postavlja nove smernice v eko modi in trajnostni rabi materialov.

kolekcija-7-voom-5 kolekcija-7-voom-10 kolekcija-7-voom-7 kolekcija-7-voom-4

admin