TRENDI LIČENJA POMLADI IN POLETJA 2015

Svežina pomladi in poletja prinaša nekatere nove smernice v ličenju 2015. Pomlad s svežino prebudi naše čute in zaznavanja. Tredni ličenja se tako nagibajo k čutnim zaznavam, minimalističnim a opaznim poudarkom na ženskem obrazu, še vedno pa ostaja pribljubljen videz usodnih rdečih ustnic ter zapeljiv “smoky eyes” videz.

Nič več ne skrivajte svojega obraza pod enormnimi količinami ličil, pač pa pustite koži dihati. Ten kože ni pomemben, lahko je bel ali zagorel, rdečico ter izpuščaje pa zakrijte z diskretnim pudrom, ki se sklada s tenom vaše kože. Oči poudarite s pastelnimi barvami. Maskara ni nujna, dodate jo lahko le ob posebnih priložnostih. Ne pozabite na obrvi. Le-te naj bodo širše in gostejše, vendar še vedno urejene.

make-up-pomlad-2015-voom-4

Poleg pastelnih tonov lahko ob elegantnejših večernih stylingih izberete senčilo v barvi kovine. Zlata in bronasta barva sta dobra izbira. Temnejše tone poživimo z belim eyelinerjem.

Usoden in klasičen videz, ki smo ga pogosto opazili tudi na modnih revijah, je tako imenovani “smoky eyes” videz, ki temelji na temnih sencah okrog oči. Ob večernih priložnostih je tudi ta videz letos prava izbira.

make-up-pomlad-2015-voom-5 make-up-pomlad-2015-voom-6

Ustnice  naj bodo opazne, letos zelo priljubljen videz je naravni videz sijočih ustnic, njihovo obliko ter zapeljivost pa poudarite s pastelnimi odtenki rdečil ali glossi.

make-up-pomlad-2015-voom-2

Včasih lahko celoten videz popestrimo z vpadljivimi rdečimi ali rožnatimi ustnicami. Pomlad in poletje 2015 jih namreč obožujeta. Vendar pa naj pri tem velja pravilo, manj je več. Rdeče ustnice letos pristojijo popolnoma naravnemu videzu in s popolnim kontrastom nadgradijo celoten izgled.

make-up-pomlad-2015-voommake-up-pomlad-2015-voom-3make-up-pomlad-2015-voom-7 Besedilo in oblikovanje: S. C.

Fotografije: Imaxtree

admin