TRIO SLOVENSKEGA OBLIKOVANJA V GALERIJI

V Galeriji Emporium so se včeraj predstavile tri uveljavljene slovenske oblikovalke ter predstavile svoj pogled na modo in oblikovanje skozi oblačila pomladno-poletne kolekcije letošnjega leta. V pritličju je dogajanje z modno revijo otvorila Marta Vodeb, v nadstropju višje je Zemlji prijazno modno instalacijo predstavila Mateja Benedetti, v najvišjem nadstropju pa je svoje modele po tekočih stopnicah popeljala Nelizabeta.

Slovensko modno dogajanje je v podporo slovenskim blagovnim znamkam popestrila najprestižnejša blagovnica v Ljubljani. Z modno revijo Marte Vodeb smo se sprehodili skozi park z romantično kolekcijo za pomlad in poletje 2013. Kolekcija temelji na preprostih krojih v belih in pastelnih barvah. V oči najbolj padejo telirani suknjiči, ki se prilegajo postavi zapeljive gospodične.

Terra Urbana je nova, okolju prijazna blagovna znamka, ki jo je prej časom na trg lansirala modna oblikovalka Mateja Benedetti. Že prva kolekcija predstavlja na slovenskem ter tudi tujem modnem prostoru svežino in nov pristop ter trend v oblikovanju oblačil. Oblačila so izdelana iz organskih materialov, kjer prevladujeta bombaž in svila. Oblikovalka se je posvetila funkcionalnosti oblačil za vse priložnosti, dobremu počutju ter nežnemu videzu ženske, ki se dobro počuti v svoji koži in oblačilih, ki jih nosi. Pri kolekciji prepričajo še trendi potiski motivov iz narave, predvsem metuljev, ki še dodatno poudarijo lahkotnost, svobodo in nežnost.

Nelizabeta je prepričala s kombinacijo barv v modrih ter roza odtenkih v kombinaciji s svetlečimi, kovinskimi barvami. Kroji se lepo prilegajo liniji ženskega telesa, ki se na določenih mestih zožijo s pasom. Kolekcija je raznolika, od preprostih poletnih oblek, do še vedno priljubljenih voluminoznih hlač, ki se pod kolenom zožijo in hitro zaključijo. Oblikovalka je navdih iskala tudi v matematiki. Svoja oblačila je dopolnila z različnimi liki, različnih velikosti in barv, kjer prevladuje predvsem skladnost in harmonija. Pomemben modni dodatek so manjše ali večje torbe.

Modno dogajanje po dogodku

Fotografije: VOOM

Simon Cirkulan

admin