URBANA TEKMA

Luči ugasnejo in dvorana se umiri. Žarometi obsvetijo prvi model, ki samozavestno stopa po beli modni pisti, glasba pa nas skoraj dvigne na noge. Začela se je Urbana tekma – The Urban Race in predstavitev 33 aktualnih izhodov nove kolekcije za jesen in zimo 2014-15 modne hiše John Galliano.

Kolekcijo je tudi tokrat za modno hišo John Galliano oblikoval modni oblikovalec Bill Gaytten, ki svoje ideje in vizijo premika k bolj uličnemu stilu s športnimi detajli kolekcije. Na modni pisti smo tako opazovali moške modele v tekaških elastičnih hlačah, ki jih pogosto lahko uporabljamo za tek. Športni videz so dodale tudi športne jakne in copati za tek, kjer so prevladale barve in asimetrija, ter tako naredile kolekcijo zelo modno. Urbana tekma je na vrhuncu.

John Galliano voom 1

Še vedno pa modna hiša ostaja zvesta detajlom kot so določeni vzorci in potiski na srajcah, močne, udarne barve na našitkih, asimetrične srajce in vpadljivi modni dodatki – klobuki. Voluminozni zgornji deli iz neoprena se skladajo tako z vizijo modne hiše, kot tudi trenutne kolekcije, poleg tega pa so trenutno modni hit. Pestra paleta materialov oblikuje klasične ter manj klasične kose oblačil. Med njimi najdemo suknjiče, jakne, srajce in puloverje. Njihova kombinacija temelji na nasprotju elegance ter popolnoma športnih in udobnih kosov.

John Galliano voom 6John Galliano voom 2

Sivo, črno in temno modro barvo poživljajo koščki zelene, orhanžne, rumene in rdeče. Večkrat opazimo abstraktni vzorec, ki ga včasih prekinjajo asimetrične, vendar sinhrono povezane črte. Tudi našitki s simboli rok dajejo kolekciji svoj pečat.

John Galliano voom 3John Galliano voom 4John Galliano voom 5John Galliano voom 7John Galliano voom 8

Kolekcija The Urban Race je bila prava osvežitev pariškega tedna mode. Celotna ideja, koncept in kombinacija kosov, ki so modni, izvirni ter predvsem nosljivi, se je popolnoma uskladila z izbiro modelov na pisti, glasbo in ambietom. Izid urbane tekme: zmaga za modno hišo John Galliano.

Fotografije: Photo: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com

Simon Cirkulan

admin