“UREJENE NOHTE Z VESELJEM POKAŽEMO”

Nekateri deli človeškega telesa razkrivajo našo osebnost, navade in življenjski slog. Mednje zagotovo spadajo tudi nohti. Za njihovo urejanje se odloča vedno več ljudi, ne samo žensk, tudi moških. Branka Pavlović, profesionalna vizažistka, s svojim osebnim pristopom poskrbi za unikaten videz  nohtov, tako z obliko kot barvo. Zanimalo nas je, kako oblikujemo naše nohte, še posebno v prazničnem in zimskem času, da bi tako dopolnili celotno zunanjo podobo in naredili vtis.

Kakšne so glavne smernice pri oblikovanju nohtov pri ženskah v decembru?

Ko govorimo o oblikovanju nohtov je zelo pomenbno, kako nohte pilimo. Nohti morajo biti popiljeni pod pravilnim kotom, saj mora biti teža nohta enako razporejena. V nasprotnem primeru pride do poškodb nohta: lomljene nohtov, cepljenje nohtov … Stranke imajo v teh prazničnih časih zelo rade rdečo, zlato barvo. Moje mnenje pa je, da je moderno vse tisto, kar osebi pristaja.

Se pozimi ženske manj odločajo za oblikovanje nohtov kot v ostalem obdobju?

Pozimi ženske prav tako redno hodijo na nego nohtov in moram priznati, da se jih večina tudi odloči za nadaljno nego doma, kar je ključnega pomena, da ne pozabimo na nego nohtov in rok. Zelo pomenbno je, da se roke in nohti negujejo s profesionalnimi produkti tako kot obraz.

Se tudi moški odločajo za oblikovanje nohtov? Imate pri vas kaj moških strank?

Moških je v mojem salonu zadnja leta res veliko in moram jih pohvaliti, da so zelo pridni tudi z nadaljno nego doma. Znamka Jessica ima prav posebno moško linijo produktov, od lakov Matte4Men, ki dajo popolnoma mat videz, do krem in pilingov, ki lepo negujejo sam noht.

Je oblikovanje nohtov v salonih dostopno vsakomur?

Danes lahko rečem, da je profesionalna nega nohtov v salonih dostopna skoraj vsakemu, saj se stranke veliko odločajo za lake, ki so obstojni več kot tri tedne. Če smem omeniti je meni zelo ljub Shellac.

Kako negujemo urejene nohte po tem, ko si jih uredimo v vašem salonu?

Zelo pomembno je, še posebno sedaj v zimskem času, da za nego nohtov uporabljamo olje in kremo za obnohtno kožico, saj vračata naravno maščobo nohtu in obnohtni kožici. Nikakor ne smemo pozabiti na kvalitetno kremo za roke, pri sami negi nohtov pa svoje stranke pocrkljam s kolagen masko. Pri svojem delu uporabljam profesionalno kozmetiko Jessica in Shellac CND.

Kako pogosto si moramo urejati nohte oz. kakšna je njihova obstojnost po oblikovanju?

Če upoštevamo vse, kar smo našteli zgoraj, je obisk profesionalnih salonov potem zadosten na tri do štiri tedne.

Kateremu kosu garderobe ali delu telesa moramo prilagoditi obliko ali barvo nohtov? S čim se morajo torej nohti najbolj skladati?

Moje osebno mnenje je, da lak prilagodimo na barvo obleke in barvo rdečila na ustih. Urejenih nohtov nikoli ne skrivamo, ampak jih z veseljem tudi pokažemo.

S kakšno obliko ali barvno kombinacijo ne moremo zgrešiti pri oblikovanju nohtov, če se odpravimo na praznično večerjo?

Damam bi svetovala, da se pustijo razvajati v salonih, sploh pred prazniki, ki prihajajo. Nekaj splošnih nasvetov bom z veseljem delila z vašimi bralkami in bralci. Zelo pomenbno je, da nohte in obnohtno kožico negujemo z olji, ki so namenjeni prav temu, nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na nego rok. Na lepo oblikovane nohte najprej nanesemo podlak, nato lak v dveh plasteh, ki ga prekrijemo z nadlakom. Nadlak daje obstojnost barvnemu laku.

 

 

Vsem vašim bralkam in bralcem želim lepe praznike. Srečno in predvsem zdravo v letu, ki prihaja.

Fotografije: Imaxtree, osebni arhiv Branke Pavlović

Simon Cirkulan

admin