VELIKOST JE POMEMBNA!

V letu 2013 je paleta ženskih torb in torbic raznolika kot še nikoli. Seveda je vse odvisno od tega, za katero priložnost jih nosite. Velike torbe izgledajo modno in funkcionalno, še posebno za potovanja, izlete ali preprosta pohajkovanja ter druženja. Vendar pa ulični stil nikakor ni edini slog v katerem se pojavijo velike torbe. Pogoste so namreč tudi v elegantnih kombinacijah. Vanje natrpate množico stvari in kljub temu izgledate modno. Kakšni pa so trendi velikih torb letošnje pomladno-poletne sezone?

Dejstvo je, da z določenim detajlom ali barvo morate vzbuditi pozornost in k temu stremijo tudi modni oblikovalci. Najsi bo to vpadljiva barva ali vzorev, popolnoma škatlasta oblika s strogimi linijami in kontrasti, velika ohlapna, navidez neoblikovana torba ali dolgi ročaji, ki si jih navijete okoli roke.

Diesel bag S13Damir Doma bag S13Westwood bag S13

Materiali, ki so jih olikovalci uporabili pri izdelovanju teh priljubljenih modnih dodatkov, so lahko naravni ali umetni. Od umetnega do pravega usnja s potiski eksotičnih živali, do lanenih ter bombažnih vlaken. Torbo lahko obesite čez ramo, jo držite ob sebi ali pa vam preprosto plapola v vetru, obešena na enem ali dveh ročajih.

Barbara Bui se je podala na raziskovalno odpravo s sodobno žensko, ki poskrbi za svoj videz. Velike torbe izgledajo naravnost odlično in praktično. Različne materiale, ki oblikujejo celoto, dopolnjujejo še manjše torbe ter pasovi, večinoma iz usnja. Mirne tone dopolnjujejo živahne zemeljske barve ali cvetlični vzorci.

Barbara Bui bag S13Barbara Bui bag S13Barbara Bui bag S13

Burberry rad prestopa meje klasične elegance z vpadljivimi vzorci ali barvami in navsezadnje tudi materiali. Tudi torbe letošnjega se ne zdijo nič kaj dolgočasne, saj so nanje posijale žareče barve pisanih luči. Podolgovata oblika, ki spominja na manjšo potovalno torbo, pa razkriva tudi vsebino vaše prtljage, zato pazite, kaj nosite s sabo. Linija torb deluje zelo modno in lahkotno.

Burberry bag S13Burberry bag S13 006Burberry bag S13

Tudi Marc Jacobs vztraja pri obliki manjšega kvadra, ki mu včasih odvzame ostre robove. Tako poudari svojo predanost prefinjeni dami, ki privabi poglede tudi s svojo torbo. Ne samo matematična oblika, tudi črte in ostala simetrija skladno dopolnjuje stil modne in uporabne elegantne torbe.

Jacobs bag S13Jacobs bag S13Jacobs bag S13

Yigal Azrouel je veliko kvadrasti torbi dodal markanten v vzorec divjine, navdušujejo ga predvsem kače, kuščarji in krokodili. Nekteri kosi so preprosto enobarvni, kar torbi doda umirjen in prefinjen pečat, barvno skromnost pa dopolni tekstura materiala, ki torbo pokriva.

Azrouel bag S13Azrouel bag S13Azrouel bag S13

Caroline Charles se je podala v čase hipijev, kjer prevladujejo barve in moč rožnih vzorcev. Tudi letos je za prosti čas primerno pisano, veliko in ohlapno. Vreče, ki spominjajo na embalažo za sadje, velike torbe za na tržnico in pleteni cekri, so kot nalašč oblikovani za trip po mestu, sprehod po plaži ali nakupovanje.

Charles bag S13Charles bag S13Charles bag S13

Fotografije: Imaxtree

Simon Cirkulan

admin