VISOKA MODA S PRIDIHOM KOSTUMOGRAFIJE

Suzana Rengeo, energična modna oblikovalka, ki opravlja delo v SNG Maribor, je pri projektu Vampire infinity sodelovala že drugo leto. “Tokratna kolekcija me je odpeljala v čas renesanse, gotike, živali in pravljic. Vse to sem pomešala z današnjo modo in nastala je kolekcija Vampire infinity III.”

Za oblikovanje so me seveda navdihnili vampirji. Rada imam tematske modne revije, kjer lahko zraven visoke mode mešam kostumografijo. Love it!

“Kolekcija je sestavljena iz takšnih kosov oblačil, ki bi lahko bila z dobro kombinacijo “običajnih” kosov lahko čisto nosljiva. Baggy hlače, majice, korzeti, krila, večerne obleke. Klobučki so narejeni iz pravih rogov srnjadi – podaril mi jih je prijatelj, ki je lovec. Rogove sem nato obarvala rdeče in črno, kombinirala z zlatim in jih fiksirala na klobučke s kombinacijo tila. Obožujem til, zato se ga vsakokrat  odločim vnesti v svoje kreacije.”

Pri ustvarjanju tokratne kolekcije se je Suzana naučila še nekaj novega. Lotila se je nekaj novih tehnik, ki jih bo, kot pravi sama, v naslednji kolekciji še bolj tehnično izpopolnila in tako lažje ustregla svoji domišljiji.

Fotografije: modna zgodba – Tanja Zrinski, modna revija – Antonio Per

S. C.

admin