VPADLJIVI DANDY

Londonskega modnega vrveža si ne predstavljamo brez modnih revij modne hiše Burberry. Tokrat je njihovo moško kolekcijo zaznamovala slika dandy raziskovalca, znanstvenika in umetnika, ki se je v svojem zgodovinskem popotovanju znašel v današnjem času in eksperimentiral z vpadljivimi vzorci, ter jim dodal pastelne odtenke v zeleni, turkizni, roza in svetlo modri barvi.

Povabljenci dogodka London Collections so tudi tokrat občudovali odlično fuzijo krojev, vzorvec, barv in materialov v 49 izhodih, ki jih je na modno brv postavila modna hiša Burberry. Sozvočje materialov in dela je rodilo sliko boemskega popotnika ali plahega znanstvenika, ki se je znašel v 21. stoletju, ter pričel z odkrivanjem neznanega, se prepustil občutku, ter v ospredje postavil svoja čutenja in želje.

Burberry-VOOM-10Burberry-VOOM-9

Klasičnim kosom je Burberrry za jesen in zimo 2015-16 dodal videz prekratkih rokavov ter hlač, ki pogosto odkrivajo še spodnja oblačila. Še vedno je popularno plastenje oblačil. Zgornji deli so široki ali povsem oprijeti. Hlače se zožajo proti gležnjem. Obvezne so rute, šali, velike torbe ter očala. Rožnim ter živalskim vzorcem preteklih sezon se tokrat pridruži še pestra paleta ostalih vzorcev, med njimi tako ne moremo zgrešiti kalejdoskop vzorcev, starodavnih vzorcev domorodcev ter prvih zibelk umetnosti.

Burberry-VOOM-8Burberry-VOOM-4Burberry-VOOM-6

Kombinacija oblačil je preverjena in okusna. Spretno krmarjenje med komplementarnimi ter harmoničnimi barvami, hladnimi in toplimi toni ter različnimi pastelnimi odtenki daje kolekciji edinstven pečat.

Burberry-VOOM-7Burberry-VOOM-5

Umetno krzno v različnih barvah postaja vedno bolj priljubljen material, v letošnjem letu tudi pri močnejšem spolu. Tudi pri Burberryju so uporabili umetno krzno za različne zgornje kose oblačil ali ovratnike in jih dopolnili s pisanimi šali ali srajcami z vzorci. Med materiali prevladujeta kakovostna volna in žamet. Oblačila so tako še bolj luksuzna in udobna.

Burberry-VOOM-3 Burberry-VOOM-2 Burberry-VOOM-1 Burberry-9

Simon Cirkulan

Fotografije: Photo: Marcus Tondo / Style.com

admin