VROČICA MODNIH PARIŠKIH NOČI

Minuli teden je Slovenijo zajela vročica pariških noči. Odvil se je modni projekt ‘Paris La Nuit, ki je obiskovalcem v dveh slovenskih mestih, Celju in Ljubljani, postregel z nevsakdanjim modnim dogajanjem. Projekt podpira mlade modne oblikovalce in predstavlja njihovo delo širši množici, spodbuja mednarodno druženje in gosti priznane oblikovalce drugih držav, približa modo prav vsem družbenim slojem in razbija stereotipe o njej ter se smiselno spaja s kulturno-umetniškim spremljevalnim programom.

Tudi druga edicija modnega ter kulturno-umetniškega projekta ‘Paris La Nuit’ je k sodelovanju povabila številne mlade ustvarjalce na področju oblikovanja oblačil, ličenja, friziranja, odkrila nove obraze modnih pist, izobraževala in se mednarodno družila. V četrtek, 16. junija se je v lapidariju na savinjskem nabrežju v Osrednji knjižnici Celje odvila prva in prava romantična modna revija, na kateri so se predstavile tri oblikovalke z modnimi znamkami: Antoninias ter NeonRabbit iz Slovenije in Ana Maria Ricov iz sosednje Hrvaške. Modno revijo je pospremila razstava modne in umetniške fotografinje Tanie Mendillo z naslovom No tears for Queers.

Projekt v Celju sta omogočili modna agencija VOOM Model Management in Osrednja knjižnica Celje ter ga podprli Mestna občina Celje, Cockta, frizerski salon Hair Galerie, Dalia Make-Up in drogerija Mueller z ličili Make-up Factory.

Paris La Nuit-Fotografska razstava Tanie Mendillo No Tears for QueersParis La Nuit-Prezentacija trendov ličenja

Že naslendji dan se je modno dogajanje preselilo v center prestolnice, natančneje v hostel Tresor s Čopovo ulico. Od 17. ure dalje so si obiskovalci lahko ogledali fotografsko razstavo Tanie Mendillo z naslovom No Tears for Queers, sledile so prezentacije ličenja in frizur za poletje 2016 v izvedbi Dalie Make-Up in Hair Galerie, obiskovalci pa so lahko spremljali ustvarjalni proces izdelave oblačila mladega modnega oblikovalca Ilirja Halilija, ki  je s svojimi kreacijami odprl še modno revijo.

Paris La Nuit-Prezentacija izdelovanja oblačila Ilir Halili

Projekt ‘Paris La Nuit’ hkrati podpira lokalno, nemasovno in etično izdelavo oblačil. Obiskovalci so zato ob 18. uri lahko prisluhnili predavanju Fashion Revolution Slovenia, sledila mu je še projekcija dokumentarnega filma Who made my Clothes. Fashion Revolution Slovenija se je tako pridružil ostalim podpornikom nemasovne ter etične izdelave oblačil številnih držav po celem svetu.

Svojo novo kolekcijo oblačil za moške Deserter za jesen in zimo 2016 je v video projekciji predstavila madžarska modna oblikovalka ZSIGMOND DORA Menswear. Obiskovalce je za tem navdušila še umetniška instalacija ekipe EVILHAIR z modnimi dodatki Bounded by Ceca in oblačili Lare Bernot. Za odlično glasbo je z live setom poskrbel Kris Kylven.

“Pred izvedbo projekta smo objavili razpis za mlade modne oblikovalce, prav tako smo k sodelovanju povabili različne umetnike in ponudili nove izkušnje potencialnim obrazom na modni pisti. Prav zato je projekt ‘Paris La Nuit’ izrednega pomena za razvoj mode ter odlična priložnost za kvalitetno ustvarjane in povezovanje številnih ustvarjalcev na področju umetnosti, kulture in modnega udejstvovanja na slovenskih tleh z mednarodnim pridihom,” je povedal kreativni direktor in organizator Simon Cirkulan.

Paris La Nuit-modna inštalacija EVILHAIR (2) Paris La Nuit-modna inštalacija EVILHAIRParis La Nuit - Modna inštalacija EVILHAIR

​Modno dogajanje je doživelo vrhunec z modno revijo na Čopovi ulici z modnimi znamkami: Antoninias ter NeonRabbit iz Slovenije in Ana Maria ricov iz sosednje Hrvaške.

Projekt v Ljubljani sta omogočili modna agencija VOOM Model Management in Hostel Tresor ter ga podprli Cockta, frizerski salon Hair Galerie, Dalia Make-Up in drogerija Mueller z ličili Make-up Factory.

Paris La Nuit-modna revija. Oblikovalka AntoniniasParis La Nuit-modna revija. Oblikovalca.Ilir Halili in VOOM by VOOMParis La Nuit-modna revija. Oblikovalca. AnaMariaRicov in NeonRabbit

Fotografije: Aleš Romaniuk
podporniki

admin