WALTER VAN BEIRENDONCK NA GLAS

Modnih vrvežev, imenovanih tedni mode, ni nikoli konca. Leto se je šele dobro začelo, predstavitve novih kolekcij, najprej za moške pa so na vrhuncu. Začeli so v Londonu, nadaljevali v Milanu, danes pa so Fashion Week vrata odprli še v Parizu. Pariško destinacijo smo na začetku leta izbrali tudi mi, kjer smo si že danes ogledali nekaj prvih modnih revij, med drugim modno revijo Walterja Van Beirendoncka.

Modne revije, razkropljene po celem Parizu, privabijo na plano modne navdušence vseh koncev sveta. Glas o Sloveniji tokrat širimo tudi mi. Opazujemo, ocenjujemo, primerjamo. Najbolj zaželen teden mode, najprej namenjen predstavitvi moških kolekcij, traja vse do naslednje nedelje. Že prvi dan se je predstavilo deset modnih oblikovalcev in modnih hiš.

Walter Van Beirendonck7Walter Van Beirendonck6Walter Van Beirendonck5

Vedno znova preseneti in šokira. Ravno zato ga ljubimo. Walter Van Beirendonck na glas izraža svoja občutja, namene in želje. Njegova oblačila kričijo svoje zgodbe v barvah, simbolih in krojih. V kolekciji, ki jo je predstavil na tednu moške mode v Parizu, je različne kroji izrazil z različnimi materiali in barvami. Kolekcijo povezujejo kontrasti, predvsem v vzorcu črt ali barv. Zelena nasprotuje rdeči, rdeča nasprotuje modri. Kolekcijo povezujejo tudi pokrivala ter unikatni športni copati v harmoniji z oblačili. Kosi ekstravagantnega modnega oblikovalca so namenjeni drznim ljubiteljem mode, ki jih znajo spretno ukomponirati v njihov vsakdan.

Walter Van Beirendonck4Walter Van Beirendonck6Walter Van Beirendonck10

Fotografije: Style.com

Simon Cirkulan

admin