WITCHES LOOKBOOK BY JANJA VIDEC

Kolekcija Witches Lookbook slovenske modne oblikovalke Janje Videc pripoveduje zgodbo o sodobni poslovni ženski, ki hkrati prebiva v dveh vzporednih svetovih – v mestu, v vsakdanji realnosti, ter sredi gozda, v svetu podob, kjer meje med prostorom in časom niso jasno določene.

Konceptualno izhodišče kolekcije temelji na podlagi dualnosti mesto – gozd, kar v simbolnem jeziku predstavlja zavesten in podzavesten, imaginativen um. Persona, ki se je skozi to relacijo izoblikovala sloni na arhetipu temne, divje ženske. Sinonim za žensko neukročenost, za moč, ki prihaja iz globine, so čarovnice. Arhetip čarovnice nas uči, da skozi povezovanje s cikli narave spoznavamo svojo moč.

JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-011

V prvem svetu vse temelji na ravni oblike in je resnično zgolj to, kar je vidno očem, zato silhuete, kot najbolj vizualno izpostavljen element kolekcije, posnemajo geometrične oblike urbane arhitekture. V drugem svetu se resničnost odslikava skozi čute, zaznave, dotike in intuicijo. V tem svetu ne mislimo, ampak izkušamo, kar se skozi kolekcijo izraža v močno poudarjenih teksturah, kaširanju kontrastnih materialov, ki posnemajo strukture lubja in naravnih materialih, kot so juta, svila, bombaž in volna.

 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-021 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-031 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-041 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-051 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-061 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-071 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-081 JANJA_VIDEC-WITCHES_LOOKBOOK-091

Fotografija: Karim Shalaby

Asistent fotografa: Eros Brajko

Make-up in frizura: Ema Bavcon

Model: Maša Erčulj

admin