ZAŠTRIKANO

Harmonija tekstur in vzorcev v pleteninah je v razcvetu. Priljubljeni kosi oblačil so osvojili modne piste ter širšo množico, predvsem zaradi toplote, funkcionalnosti, naravnosti ter navsezadnje modnega izgleda. Videz in definicija pletenin se namreč ujemata s ključnima vodiloma oblačenja zadnjih let, plastenjem in dovršenim kombiniranjem oblačil.

Teksture in kroji

Pletenine in njihovo pletenje tvorijo pestre strukture in vzorce, zato denimo že en sam pulover lahko deluje vpadljivo v kombinaciji z odličnim krojem. Izbira je pestra. Različno oblikovani ovratniki, kratki ali dolgi puloverji, ozki ali široki rokavi, največkrat zoožani s patentom v zapestju, razvlečeno ali oprijeto. Vse je odlično, samo da je “štrikano”.

Botegga Veneta je moškega potegnila iz naftalina in mu dodala pridih modernega z vzorci in modnimi dodatki kot so kape in torbe. Prisega na asimetrijo nošenja in “oversized” kroje.

Bottega Veneta m F14-voom

Barve in vzorci

Kot smo že lahko opazili so v ospredju letošnje jeseni in zime peščene in naravne barve. Nežni odtenki rumene, vse do rjave se odlično kombinirajo s pestro paleto odtenkov sive. Kričeča rdeča in rumena razbijata monotonost in hladnima letnima časoma dodajata sonce. Aktualna zelena in modra se spretno zlivata v celoten barvni izbor, večni pa ostajata tudi črna in bela.

zegna-puloverji-kašmir

Celoten kos je lahko enobarven, saj je že tekstura puloverja dovolj, da nas ne potisne v monotonost oblačenja.

Calvin Klein je tako izbral hladne barve na širokem pletenju s tradicionalnimi in starinskimi vzorci.

Večkrat pa pleteninam dodajamo aktualne vzorce, od karo vzorcev, velikih in majhnih, prikupnih pik in elegantnih črt, kot to počnejo pri modni hiši Alessandrini.

Alessandrini m F14-voomCalvin Klein m clp F14-voom

Kombiniranje in plastenje

Pletenine lahko kombiniramo povsod. V športnem ali elegatnem slogu, v katerega nas usmerijo kroji, barva ter način pletenja. Grobo in široko pletenje kombiniramo z voluminoznimi zgornjimi kosi oblačil, medtem ko za drobno pletenje lahko izberemo že suknjič. Plastovito strukturo pletenine močno poudarijo. S svojo razgibano sktrukturo spretno dopolnijo gladke elegantne srajce. Za ekstravagantne kombinacije je poskrbela modna hiša Bikkembergs.

Bikkembergs-venetta m F14-voom  Bottega Veneta m F14-voom-1

Praznikom primerno

Top Man je tudi tokrat poskrbel za trendi in vesele vzorce decembra na svojih puloverjih. Jelenčki, snežinke in smrečice tako ne osvajajo samo domov, pač pa tudi oblačila njihovih lastnikov.

TOP-MAN-pulover-voom

Fotografije: Imaxtree, Zegna, Top Man

Simon Cirkulan

admin