ZAVIJMO SE V PLETENINE!

Pletenine nosijo vse lastnosti kvalitetnega ter modnega oblačila, prav tako pa so dobra kombinacija ostalim materialom. Dörte Kaufmann, avstrijska modna oblikovalka, je pletenine uporabila kot vodilo kolekcije za jesen in zimo 2013-2014, odlične fotografije pa je ekskluzivno za VOOM posnel fotograf Dimitri Burtsev.

Bolero peščene barve iz prave volne pokriva plastovito bombažno-satenasto oblačilo. Trak okrog glave iz moherja in svile spominja na krono, dolg debel šal iz prave volne pa celotnemu videzu doda še več voluminoznosti, ter dopolni pestrost materialov in tekstur.

crystal1

 

crystal2

Volnena jakna pride še bolj do izraza v kombinaciji z zlatim pasom, ki zoža silhueto ženske. Črtasti rokavi v različnih barvah poživljajo. Kapa iz alpakine volne pa popolnoma zaščiti ušesa.

crystal3

Moški suknjič se zapira le z enim gumbom. Tudi moški nase nadejejo pletenine, predvsem debel šal iz čiste volne ali kapo iz različnih materialov. Plašču v modni modri barvi se popolnoma prilega rumen šal iz moherja ter visoka, ročno pletena kapa iz prave volne.

crystal4

Plašč v A liniji je v celoti narejen iz volne, zapira pa se s starimi metalnimi gumbi. Dve kapuci iz moherja poskrbita za popolno zaščito pred mrazom. Rokavice so pletene ročno, prav tako iz naravne volne, ki je obarvana z rastlinskimi barvili.

crystal5

Pleten rjavi pulover z ovratnikom se ujema z živahnim, pisanim in prepletenim šalom različnih materialov; od moherja, volne alpake, bombaža, svile ter ovčje volne. Tudi kapa iz prave volne in moherja prebudi zanimanje zaspane okolice. Moški posežejo po sivih, rjavih ter modrih odtenkih pletenih, ki so izdelane ročno.

crystal6

crystal7

 

Fotografija: Dimitri Burtsev
Oblačila & Styling: Dörte Kaufmann
Make up & frizura: Katharina Aichholzer
Modela: Tyna @PH Models in Christian Plieschnegger

S. C.

admin