ZGODBA O IDENTITETI OBLAČILA SE VRAČA

Slovenski modni ustvarjalci so na mednarodni modni prostor pred nedavnim uradno lansirali spletno stran z naslovom Identity Dress, ki je podkrepila že pred leti ustanovljen projekt z istim imenom. Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, očeta kreativnega koncepta, obljubljata novo že tretjo zgodbo o identiteti oblačila, ki bo na ogled v Narodnem muzeju Slovenije vse od 19. novembra do 13. decembra 2015.

Projekt Identity Dress temelji na uporabi istega kroja oziroma vzorca, ki ga vsak mlad ambiciozni talent ali izkušen modni oblikovalec oblikuje po svojih načelih, stilu ter trendih v odlično celoto, ki ga najbolj opisuje. Kroji delujejo kot neposlikano platno, ki ga vsak ustvarjalec “poslika” po svoje, z lastno identiteto.

 ID2014-ClicheKazingmeiJanusauskas-identity-dressA4-pattern-identity-dress

Organizem oblačila identitete diha že tretje leto, prvi izdaji smo namreč zasledili v sklopu festivala  Meseca oblikovanja v letih 2013 in 2014. V letošnjem letu je projekt postal s korakom naprej neodvisen in še bolj globalen. Po lansiranju uradne spletne strani www.identitydress.com se nam kmalu obeta letošnja edicija z novim izborom oblikovalcev, a še vedno temeljnim krojem. Dogajanje bo tokrat umeščeno v Narodni muzej Slovenije vse od 19. novembra do 13. decembra 2015.

Identity-dress-2014 ID2014_final-identity-dress

Fotografije: Vid Voršič, Helena Milost

admin