ZGODILA SE JE EVOLUCIJA … EVOLUCIJA MODE

Včeraj, 18. maja se je na Nebotičniku zgodil modni dogodek – VOOM evolution of fashion. Kar 7 oblikovalcev je predstavilo svoj evolucijski pogled – proces, v katerem se je in še vedno se, iz obdobja v obdobje spreminja moda, oblačila, trendi in umetnost oblačenja. Oblačila so predstavili modeli modne agencije VOOM event & model management in navdušili občinstvo.

Skozi zgodovino so se spreminjali tako moda kot tudi trendi in se prilagajali tržišču, da bi preživeli. Z oblačili smo se prilagajali tudi okolju, v katerem smo živeli in živimo danes. Dogaja se torej evolucija, evolucija mode in trendov.

Dogodek je z modno instalacijo otvorila modna oblikovalka in kostumografinja Suzana Rengeo, ki je bistvo evolucije predstavila v razvoju oblačila; od miniaturnega telovnika, kratkega krila, do pompozno dolge in do vratu zapete obleke.

Na modnih revijah so se predstavili slovenski, avstrijski ter italijanski modni oblikovalci in balerini pod vodstvom Tije Hubej, ki sta v modni spektakel vnesli še nekaj plesne svežine. Yara-Yvon Bertassi se je spogledovala z večerno romantiko. Oblačila kolekcije Unicamente donna, ki jih je oblikovala, so zašita ročno z uporabo najboljših materialov. Vsak kos je edinstven, navdihnjen z lepoto ženske silhuete in metamorfoze v naravi. Iva Katalalenič se je pri kolekciji predala divjim rockabilly kosom in ustvarila živahno in mladostno kolekcijo za dekleta in fante, ter nas pri tem spomnila, da se dobra moda vedno ponavlja. Tudi preprosti kosi z manjšimi detajli lahko delujejo izvirno ter nosljivo in se v modi vedno znova uporabljajo. Na to nas je opozorila Nina Geschl, ki je navdih prav tako iskala v naravi.

Modno dogajanje se je nadaljevalo z evolucijo likov. Svoje kose je na ogled postavil Boštjan Polanec in poskrbel za izstopajočo kolekcijo, v kateri je igral s kubizmom ter igro barv. Z modno instalacijo Ive Katalenič smo se preselili tudi v čas Ivane Orleanske in iskali kombinacijo med njeno žensko čutnostjo in divjo bojevitostjo. Dizajnersko obutev je kolekcijam prijazno posodila trgovina Terra Plana in blagovna znamka United Nude.

Po osrednjem modnem dogajanju se je odkrivanje evolucije v modi preselilo še na zabavo, kjer se je premierno predstavil modni video italijanske modne oblikovalke Maison Bizarre ter uradni video spletne strani o modi in trendih www.voom.si, v kavarni Nebotičnika pa so si obiskovalci ogledali še modno razstavo.

VOOM instalation z VOOM event & model management modeli v oblačilih Elizabeth Mad.

 

Fotografije: Aleš Romaniuk

admin