ŽIVALI NA OBISKU

Živali so prišle na obisk v dvorano kulturnega doma na Ljubečni pri Celju. Kar štiri dni so v poustvarjenem naravnem okolju navduševale staro in mlado. Razstava je bila za obiskovalce odprta vsak dan od 10. do 19. ure, vmes pa so si lahko poslikali obraz, pobožali ptičje pajke ter ostale živali, ali izdelali unikaten izdelek za spomin.

Velika razstava ptičjih pajkov ter ostalih eksotičnih živali se je odprla v četrtek in v goste privabila obiskovalce celotne Slovenije. Več kot 50 različnih vrst, predvsem pajkov, strupenih in nestrupenih kač, kuščarjev, želv, tropskih žab, škorpijonov, ježkov, domačih živali ter žuželk je svoj začasni dom našlo v poustvarjenem naravnem okolju dvorane na Ljubečni v organizaciji projekta Biopark Lipovec. Živali se počutijo odlično, saj smo lahko med našim obiskom opazovali parjenje strupenih drevesnih gadov, zelenih suličark, hranjenje kuščarjev in tropskih žab, sončenje želv in vsakodnevem bioritem ostalih prebivalcev terarijev in ograd.

zelena suličarka

Med samo razstavo smo v roke prijeli ptičjega pajka, leopardjega gekona, sikajočega ščurka ter paličnjaka, ter izvedeli, da ljudje do živali še vedno gojimo številne predsodke. Sedaj ko te živali poznamo, vemo, da so prav prisrčne, nežne in neškodljive.

Razstava bo na ogled še danes, 1. junija od 10. do 19. ure, v dvorani kulturnega doma na Ljubečni. Od 10. do 12. ure se boste lahko z živalmi srečali, jih pobožali in popestovali, ter izdelali svojo papirnato lutko ali si poslikali obraz. Pestrega dogajanja se boste lahko udeležili tudi popoldne in sicer od 16. do 18. ure. Od 17. do 19. ure pa bo obiskovalce obiskal še štiri metre dolg tigrasti piton.

Razstava je v štirih dneh postala pomemben člen ohranjanja narave, varstva živali ter izobraževanja in splošnega kulturnega dogajanja, ne samo na območju širše Celjske regije, pač pa tudi celotne Slovenije. Združila je mnoge ljubitelje eksotčnih in domačih živali. Na razstavi so živali predstavili: Biopark Lipovec, društvo Bioexo, Jan Krašovec, društvo Boidae ter Jan Vodovnik, rastline v dekoraciji razstave pa je prospevalo vrtnarstvo Naglič.

Eva in ptičji pajek

Jan in ptičji pajek

admin